14 Ağustos 2014 14:46

Komünist Manifesto 7 dilde yayımlandı

Evrensel Basım Yayın’ın 600. kitabı, 7 dilde yayınlanan Komünist Manifesto oldu.

Komünist Manifesto 7 dilde yayımlandı
Paylaş

Yayıncılıkta  25. yılını dolduran Evrensel Basım Yayın’ın 600. kitabı, 7 dilde yayınlanan Komünist Manifesto oldu.

İlk olarak 21 Şubat 1848’de Londra’da Almanca olarak yayınlanan Komünist Parti Manifestosu, tüm dünyadaki ezilen halkların ve emekçi sınıfların bir manifestosu haline geldi. Komünist Parti Manifestosu, Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı'nın (CIPOML) 20. kuruluş yılı için Evrensel Basım Yayın tarafından özel olarak hazırlanarak, çok dilli olarak basıldı.

Türkçe, Kürtçe, Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Arapça olmak üzere 7 dilde yayınlanan Komünist Parti Manifestosu, bez cilt, iplik dikiş ve cep boy kitap olarak özel baskısıyla okuyucularla buluşuyor.

Dünyanın hemen hemen bütün dillerine çevrilen Komünist Parti Manifestosu, yine ilk kez Kürtçeye Evrensel Basım Yayın tarafından çevrilmişti; şimdi ise sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesi verenlerin ortaklaşmış bir rehberi olarak, dünyadaki en yaygın dillerde bir arada yayınlandı.

Safını toplumcu edebiyattan, işçi ve emekçiden yana belirlemiş yazar, şair ve bilim insanlarının buluştuğu yayınevi temel ilkesinin, “Üreten çoğunluğun dünyayı değiştirme mücadelesine düşünsel-kültürel ve edebi katkı sunan eserleri özenle hazırlamak; yayın faaliyetimizin ülkemizdeki demokrasi mücadelesiyle birleştirmek; kültür edebiyat alanına ve insanlığın değerlerine karşı açılmış savaşa politika, sanat, edebiyat, bilim ve kültür alanında ürettiklerimizle bir yanıt verebilmek” olduğunu söylüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cehennem Melekleri 3

SONRAKİ HABER

Karabasan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...