14 Ağustos 2014 10:32

Hasan Ferit Gedik davası başlamadan bitti

Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik davası başlamadan bitti. Uyuşturucu çeteleri davayı izleyen CHP'li vekillere saldırdı. Saldırıyı izlemekle yetinen mahkeme başkanı duruşmayı tatil etti.

Hasan Ferit Gedik davası başlamadan bitti
Paylaş

Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik davası başlamadan bitti. Uyuşturucu çeteleri davayı izleyen CHP'li vekillere saldırdı. Saldırıyı izlemekle yetinen mahkeme başkanı duruşmayı tatil etti. Duruşma 4 Eylül'e ertelendi.

ANNE VE AVUKATLAR SALONA ALINMADI

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10.00'da görülecek ilk duruşma öncesi adliyenin B blok -3. katında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme heyetinin hazır olmasının ardından tutuklu sanıklar duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanıkların da duruşma salonunda hazır edilmesinin ardından taraf avukatları da içeri girmek istedi. Duruşma salonu kapısı önünde özel güvenlik engeliyle karşılaşan avukatlar içeri girmek isteyince arbede yaşandı.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik'in de duruşma salonuna alınmaması nedeniyle sinir krizi geçirdiği duruşma öncesi mahkemenin olduğu koridorda çevik kuvvet ekipleri, özel güvenlik ve davanın takipçileri arasında arbede yaşandı. Duruşmanın olduğu -3. kata giriş ve çıkışlar iptal edildi.

DURUŞMA İPTAL EDİLDİ

Öte yandan duruşma salonunda sanıklar davayı izlemek için salonda bulunan CHP'li milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün ile Hilmi Yarayıcı’ya saldırdı. Sanıklar duruşma salonundan çıkarılıp nezarethaneye alınırken, mahkeme heyeti de salonu terk etti. Mahkeme heyetinin güvenliğin sağlanamadığını gerekçe göstererek başlamadan bitirdiği davada avukatlar ve davayı takip etmeye gelenlerin koridorda slogan atarak bekleyişi sürüyor.

CHP'Lİ VEKİLLER SALDIRIYI TWİTTER'DAN PAYLAŞTILAR

Yaşananları Twitter'dan aktaran Melda Onur şunları yazdı:

Uyuşturucu çetesi sanıkları mahkeme salonunda ya Allah bismillah diye üzerimize saldırdı...

Mahkeme salonunda milletvekilleri olarak saldırıya uğradık... Anadolu Rezalet Sarayında

Hasan Ferit davasında @MTanal @ilhancihaner @HuseyinAygun62 ve @hilmiyarayici ile beraberdik. Mahkeme Başkanı sanıklara vekiller yanyana oturamaz diye bizi işaret etti. Bir sanık tanesi çıkıp bize bağırmaya başladı ve diğerler üzerimize hücum etti. Duruşma olmayacak

Davayı yerinde takip eden Aygün de duruşma salonunda yaşananları Twitter hesabından aktardı.

Aygün'ün tweetleri şöyle

- Duruşma salonu 30'a yakın şüpheli ve jandarma ile dolu, şu an salonda Hasan Ferit Gedik'i temsil eden kimse yok, ailesi ve avukatları yok.

- Hasan Ferit'i öldürmekle suçlanan sanıkların biz milletvekillerine bazı sözleri: 'Vatan hainleri', 'DHKP-C'liler', 'teröristler', 'hainler'!

- Yargılanan sanıklar biz milletvekillerine saldırdı, mahkeme başkanı saldırıya yol açtı..

-Hasan Ferit'i öldürmekle suçlanan sanıkların biz milletvekillerine bazı sözleri: 'Vatan hainleri', 'DHKP-C'liler', 'teröristler', 'hainler'!

-Sanıklar küfredip bize saldırırken 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı saldırıyı seyretti, salonda katledilmiş Hasanımız adına kimse yok, dava bu şekilde görülemez, saldırganlar polisin tavrından cesaret alıyor, adliye içi ve dışı polis kuşatmasında, aile-halk duruşmaya alınmıyor..

-Duruşma tatil edildi, dava görülmeyecek, Ferit'in ailesi veya avukatları salona giremedi bile, sorumlusu polis ve 10. Ağır Ceza Mahkemesidir
 

Duruşma öncesi polisin adliye önünde aldığı yoğun önlemler dikkat çekerken, giriş kapısı demir barikatlarla çevrilen adliye bahçesinde TOMA araçları ve çok sayıda çevik kuvvet polisi bekletildi. Adliyenin B bloğunda bulunan açık oto park araç giriş-çıkışlarına kapatılırken, davanın görüleceği 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu adliyenin 3. katına tüm giriş çıkışlar da polis tarafından engellendi.

GÜLSUYU’NDA POLİS YÜRÜYÜŞÜ ENGELLEDİ

Hasan Ferit Gedik'in duruşmasına gitmek isteyen kitle, Gülsuyu Köprüsü girişinde toplandı. Ellerinde uyuşturucu çeteleri aleyhine pankartlar bulunan kitle, polis tarafından durduruldu.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, bir yakınıyla polisin yanına gitti. Anne Nuray Gedik, duruşmaya yürüyerek gitmek istediklerini söyledi. Polisle anne arasında kısa bir tartışma yaşandı. Görüşmenin ardından polis yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine kitle otobüslerle ve kendi araçlarıyla adliyeye gitti.

İddianamede, 15'i tutuklu 35 sanık hakkında "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" suçlarından 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası isteniyor.


KOZAĞAÇLI: KİMDEN HESAP SORULUYOR, ANLAYAMADIK


Duruşma salonuna alınmayan ve duruma tepki göstermek için "Hasan Ferit'in katillerini tanıyoruz, halkın da bir adaleti var" pankartı asarak bekleyişe geçen kitle sık sık, "Katiller halka hesap verecek" sloganları atarak keyfi uygulamaları protesto ederken, Hasan Ferit Gedik'in ailesi ve avukatları, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, mahkemede kimin sanık olarak yargılandığını, kimden hesap sorulduğunu anlayamadıklarını söyleyerek keyfi uygulamaya tepki gösterdi. Kozağaçlı, "Biz çetelere karşı buradayız. Peki burada aileleri ve vekilleri hırpalayan bu kadar polis neden burada, bu polislerin uğraşması gereken uyuşturucu çeteleri değil mi?" diye sordu.

'BU ŞEKİLDE YARGILAMA YAPILMAZ'

Kendisinin de duruşma salonuna alınmadığını belirten Kozağaçlı, nöbetçi mahkemenin duruşmayı bırakarak, salonu terk ettiğini söyledi. Kozağaçlı, "Bu dava görüldü mü, bitti mi bilmiyoruz. Böyle bir iş olmaz, bu şekilde yargılama yapılmaz" ifadelerini kullandı.

'BUNLAR KATİLLERDEN YANA'

Gedik'in dedesi Mustafa Meray ise, duruşma salonu önünde polis ve özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradıklarını belirterek, "Hasan Ferit, kentsel dönüşüme ve çetelere karşı olduğu için öldürüldü. Bu kentsel dönüşümün başında Ali Ağaoğlu gibileri var. Biz Hasan Ferit Gedik'iz, öldürmekle bitmeyiz. Adalet istiyoruz" dedi. "Koruyun oğlumun katillerini koruyun" diye bağırarak duruşma salonuna girişinin engellenmesine tepki gösteren Gedik'in annesi Nuray Gedik ise, "Ailesi olarak salona en başta girmemiz gerekiyordu ancak giremedik, tartaklandık. Bunlar katillerden yanalar, biz adalet istiyoruz" diye konuştu.

'25 YILLIK AVUKATIM, DURUŞMAYI BIRAKIP GİDEN HEYET GÖRMEDİM'

Gedik'in, çetelere karşı yapılan uyarılar ve eylemler dikkate alınmadığı için katledildiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Mahallede polis gece devriye atmıyor, çetelerin rahatça dolaşabilmesi için. Eğer önlemler alınsaydı Hasan Ferit öldürülmemiş olacaktı" dedi. Tanal, "Mahkeme salonunda adeta terör estirdiler. Bu da beceriksiz heyetin sayesinde oldu. Yaptıklarının haklı olduğunu sanan çeteci bir grupla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu. Tanal, mahkeme heyetinin duruşma salonunu terk etmesine ise, "Ben 25 yıllık avukatım, duruşmayı bırakıp giden heyet görmedim" dedi.

Duruşmanın 4 Eylül tarihine ertelendiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

2 yaşındaki Roni annesine kavuştu

SONRAKİ HABER

Astoria AVM\'de direnen işçiler kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...