14 Ağustos 2014 10:31

2 yaşındaki Roni annesine kavuştu

Şengal'e yönelik saldırıların ardından pasaportu olmadığı için sınırı geçen ve Silopi'de gözaltına alınan iki yaşındaki Roni İdo, annesine teslim edildi.

2 yaşındaki Roni annesine kavuştu
Paylaş

Şengal'e yönelik saldırıların ardından pasaportu olmadığı için sınırı geçen ve Silopi'de gözaltına alınan iki yaşındaki Roni İdo, annesine teslim edildi.

Şengal'deki katliamdan kaçarken Silopi'de sınırı amcasıyla beraber geçen, ancak askerler tarafından gözaltına alınan iki yaşındaki Roni İdo, Şırnak Barosu avukatları girişimleri sonucunda tutulduğu Senen İdin Kız Öğrenci Yurdu'ndan alınarak AFAD konutlarında kalan Annesi Mehiye Kasım Heso'ya teslim edildi. Şırnak Barosu avukatları, Roni'nin annesine teslim ettiği sırada duygulu anlar yaşandı. Anne Mahiye ise, çocuğunu kendisine teslim edilmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Roni'nin annesine teslim edilmesi için girişimde bulunan bir grup avukat adına konuşan Av.Aziz Tokay, "Bu olay bize intikal ettiğinde ben ve meslektaşlarım yetkililer nezdinde girişimlerde bulunduk. İki gündür bizimle beraber milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız, Belediye Eş başkanımız Seyfettin Aydemir de yetkililer ile görüşüyordu, ancak sonuç alınamıyordu, çocuğun teslim edilmesi noktasında sorumluluğun boyutu tartışılıyordu. Ancak en son bugün (13 Ağustos) akşam saatlerinde avukat arkadaşlarımız Abdullah Fındık, Hüsnü Kaplan, Zozan Acar, Remzi Ediz ve Hamit Şeren'den oluşan grup ile ilçe kaymakamı arasında yapılan görüşmede olayın insani boyutu da ön plana çıktı ve kanaatimizce de mevzuat doğru yorumlandı. İlçe kaymakamı da bu noktada inisiyatifini kullanarak çocuğu bize teslim etti. Böylesi bir trajediye son veren, çocuğun ailesine teslim edilmesinde girişimlerde bulunan başta HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız olmak üzere Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, Silopi ilçe Kaymakamı Suat Demirci ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kriz Merkezi Şengal\'e ilişkin AKP hükümeti ile görüşecek

SONRAKİ HABER

Hasan Ferit Gedik davası başlamadan bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...