13 Ağustos 2014 17:32

CHP yönetimi içindeki ‘ulusalcılara’ rest çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, parti içindeki ‘istifa’ ve ‘kurultay’ seslerine sert sözlerle yüklendi. “İstirahattaki CHP’lilerin turfanda açıklamaları” yorumunu yaptı.

CHP yönetimi içindeki ‘ulusalcılara’ rest çekti
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, parti içindeki ‘istifa’ ve ‘kurultay’ seslerine sert sözlerle yüklendi. “İstirahattaki CHP’lilerin turfanda açıklamaları” yorumunu yaptı.

CHP’DE ‘İSTİFA’ VE ‘KURULTAY’ SESLERİ

CHP ve MHP’nin Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun istenilen oyu alamaması hatta var olan oylarının da altında alması, CHP içinde deprem etkisi yarattı. CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Nur Serter ve Birgül Ayman Güler TBMM’de önceki gün ortak basın toplantısı düzenleyerek cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’yu istifaya çağıran Tarhan, şu ifadeleri kullandı: “Sayın genel başkan ve ekibi, demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir. Tekrar ediyorum, makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermelidir. Kurultay delegelerini, partimizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

‘TURFANDA AÇIKLAMALARI...’

CHP Merkez Yönetim Kurulu ise, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Toplantının gündemine ilişkin açıklamalar yapan Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP’deki muhalif isimlere cevap verdi. Koç, “Bugün hesap soruyoruz diye ortaya çıkanların, öncelikle kendilerinden hesap sorulması gereken kişiler olduğu herkesin bilgisi dahilindedir. AKP’de siyasi bulanıklık yaşanırken istirahattaki CHP’lilerin turfanda açıklamalarına şahit oluyoruz” dedi. CHP’nin programı, tüzüğü ve ilkeleri olan bir parti olduğunu söyleyen Koç, şunları kaydetti: “CHP’nin kendine karşı taleplerle ortaya çıkanlara karşı tavrı bellidir. CHP yöneticileri hiçbir delegeye ‘imza verin’ ya da ‘imza vermeyin’ diye bir telkinde bulunmayacaktır. CHP, kendi koyduğu seçim stratejisi de dahil mutlaka öz eleştirisini yapacaktır. Ancak AKP’nin fetret döneminde, gündemin CHP içi sorunlara getirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

GENEL BAŞKANLIK İÇİN KOLLARI SIVAYACAK İDDİASI

Ulusalcılar kurultay istedi, Genel Merkez ‘586 imzayı bul, topla’ yanıtı verdi. Bomba bir iddia da dün Başkent kulislerini hareketlendirdi. İddiaya göre CHP’li Muharrem İnce, gruptaki görevinden istifa edip, genel başkanlık yarışı için kolları sıvayacak. Ayrıca kulislerde Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da İnce’ye destek verdiği konuşuldu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Nazi prensesi’ eskisi gibi

SONRAKİ HABER

TBMM’de bebekli basın toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...