13 Ağustos 2014 16:44

Pendik'te baz istasyonuna karşı direniş sürüyor

Pendik’te, bir GSM operatörünün çocuk parkının yanına baz istasyonu kurmak istemesine karşı mahalle halkının direnişi sürüyor İstasyonun kurulmasını istemeyen vatandaşlar, yollara taş yığarak bariyer oluşturdu. Çevik kuvvet ekipleri ve mahalle halkının bekleyişi sürüyor.

Pendik\'te baz istasyonuna karşı direniş sürüyor
Paylaş

Pendik’te, bir GSM operatörünün çocuk parkının yanına baz istasyonu kurmak istemesine karşı mahalle halkının direnişi sürüyor İstasyonun kurulmasını istemeyen vatandaşlar, yollara taş yığarak bariyer oluşturdu. Çevik kuvvet ekipleri ve mahalle halkının bekleyişi sürüyor.

Olay, Orhangazi Mahallesi Dere Sokak üzerindeki çocuk parkında yaşanıyor. 30 Mart seçimlerinden önce Pendik Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkının yanındaki yer bir GSM operatörüne kiralandı. Dün parkın yanındaki yere baz istasyonu kurmak için gelen görevliler, halkın direnişiyle karşılaştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, istasyonun kurulmasına izin vermedi. Bugün de iş makinelerinin geçişini önlemek isteyen mahalle sakinleri yollara taş koyarak bariyerler oluşturdu. Firma görevlilerinin yaklaşmasına da izin vermeyen mahalle sakinleri, direnişlerini sürdüreceklerini söyledi. Çocuk parkının yanına neden istasyon kurulduğunu anlamadıklarını belirten vatandaşlar, direnişlerinin süreceğini söylerken, çevik kuvvet ekiplerinin de mahalle sakinleri ile birlikte olay yerindeki bekleyişi sürüyor. Direnişi sürdüren halka çeşitli siyasi partilerin ilçe temsilcileri de destek veriyor.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan vatandaşlardan emekli öğretmen Rıfat Adıgüzel, halkın sağlığının hiçe sayılarak baz istasyonu kurulmak istendiğini belirterek şöyle konuştu: "Üstelik bu baz istasyonu bir çocuk parkının yanında kurulmak isteniyor. Sözde biz çocuklarımızı sağlıklı yetiştireceğiz, ama birileri bu sağlığı hiçe sayıyor. Baz istasyonunun iznini belediye vermiş, ama ne derece doğru bilemiyorum. Vatandaşlar da buraya toplanmış hakkını arıyorlar.”

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Meclis üyesi Yakup Yeter de, 30 Mart yerel seçimlerin ardından baz istasyonları ile ilgili sağlığı tehdit eden birçok önerge vermelerine rağmen dikkate alınmadıklarını söyledi. Yeter, “AKP belediye başkanları 'biz buralarda yüzde 70 oy aldık kardeşim, halk bunu kabul ettiği için bize oy vermiştir, siz bunlara karışamazsınız' diyorlar. Burada çocuk parkı var, insanların burası dinlenme alanıdır. Ama yanı başına baz istasyonu kuruluyor.” ifadelerini kullandı.

Yine CHP Pendik Belediyesi meclis üyesi Nurettin Yılmaz da, halkın yaşam alanlarında halkın sağlığını tehdit eden baz istasyonlarına sağlık açısından halkın haklı olarak tepki koyduğunu anlattı. Yılmaz, “Burada da tam çocuk parkının ve yaşam alanlarının içerisine konuluyor baz istasyonu. Onun için halk haklı olarak anayasal ve yasal tepkisini koyuyor.” dedi.

Beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyleyen bir başka mahalle sakini ise, parkın aynı zamanda bir spor tesisi olduğunu, ancak buna rağmen yanında bir baz istasyonu kurulmak istenmesine karşı olduklarını belirtti.

'KAŞIKLA VERDİLER, KEPÇEYLE ALIYORLAR'

Mahallede oturan kadınlar da, baz istasyonlarının tehlikeli olduklarını iddia ederek, çocuklarının sağlığı için edişe ettiklerini dile getirdi. Parkın yanına kurulmak istenen baz istasyonuna canları pahasına da olsa izin vermeyeceklerini söyleyen mahalleli kadınlar, "Bize çocuk parkının yanına top sahası yapacaklarını söylediler, meğer çocukları öldürmek için baz istasyonu kuracaklarmış. Kaşıkla verdiler kepçeyle alıyorlar. Gerekirse parkı da kaldırsınlar ama baz istasyonu kurmasınlar. Çocuklarımız 'biz kanser mi olacağız anne?' diye sabaha kadar uyumadı. Bunun hesabını kim verecek.” görüşünü dile getirdi.

Beş yıldan bu yana kanser tedavisi gördüğünü söyleyen mahalle sakinlerinden Nihat Özlü isimli vatandaş da baz istasyonunun kurulmasını istemediğini söyledi.

Çevik kuvvet ekiplerinin ve mahalle halkının bekleyişi sürüyor. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Dövizzedeler, BDDK önünde oturma eylemi başlattı

SONRAKİ HABER

‘Nazi prensesi’ eskisi gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...