13 Ağustos 2014 16:09

'Türkiye’ye geçiş zorlaştı ama bir yolunu buluyoruz’

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan Amerikan Washington Post gazetesinde Anthony Faiola ve Souad Mekhennet tarafından kaleme alınan bir haberde, Türkiye'nin IŞİD'e karşı tutumuna ilişkin çarpıcı iddialar yer aldı.

\'Türkiye’ye geçiş zorlaştı ama bir yolunu buluyoruz’
Paylaş

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan Amerikan Washington Post gazetesinde Anthony Faiola ve Souad Mekhennet tarafından kaleme alınan bir haberde, Türkiye'nin IŞİD'e karşı tutumuna ilişkin çarpıcı iddialar yer aldı.

Haberde, iki gazetecinin Reyhanlı'da görüştüklerini söylediği üst düzey IŞİD komutanının "Artık Türkiye'ye girmek o kadar kolay değil ama gördüğünüz gibi hâlâ bunun yöntemleri var" ifadeleri dikkat çekiyor.

İki gazetecinin Reyhanlı'daki gözlemlerine dayanan haberde, Ortadoğu'nun en korkulan terör örgütü haline gelmeden önce IŞİD militanlarının Reyhanlı'yı "kendi alışveriş merkezleri" gibi gördüğü ifade ediliyor.

REYHANLI SOKAKLARINDA DOLAŞAN BİR IŞİD KOMUTANI

Washington Post'taki haberde, zaman geçtikçe IŞİD'in ilerleyişi karşısında Türkiye'nin alarma geçtiği, Avrupa hükümetleri ve ABD ile birlikte çalışarak yabancı savaşçılar ile silahların Suriye'ye geçişini kontrol edecek yeni önlemler aldığı belirtiliyor. Ancak buna rağmen, IŞİD'in Türkiye'ye sızmak için yeni yöntemler keşfettiği de öne sürülüyor. Yazıda, "Reyhanlı sokaklarında dolaşan beyaz bir otomobilin arka koltuğunda röportaj veren 27 yaşındaki üst düzey IŞİD komutanı" diye tanıtılan Abu Yusaf isimli kişinin şu ifadeleri yer alıyor:

"Artık Türkiye'ye girmek o kadar kolay değil. Ben kendim bile buraya kaçakçılar sayesinde geldim ama gördüğünüz gibi hâlâ bunun yöntemleri var... Ülkelere inanmıyoruz, amacımız tüm sınırları yok etmek. Asıl önemli olan İslam ve Sünni saltanatıdır... Biz ABD'den korkmayız, sadece Allah'tan korkarız. Bizimle savaşan herkesle savaşır, bize çiçek uzatana biz de çiçek uzatırız. Ama bizi yakanı, biz de yakarız hem de evinin içine girene kadar. Bu Batılı ülkeler için de geçerli."

'ÜYELERİMİZ TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDİLDİLER'

Haberde, röportaj için Suriye'den Reyhanlı'ya gelen ve "IŞİD'in bugünkü başarısı için kısmen Türklere de teşekkür etmesi gerektiğini" söyleyen Yusaf'ın şu ifadelerine yer veriliyor:
"Aralarında üst düzeylerin de bulunduğu bazı üyelerimiz Türk hastanelerinde tedavi edildi. Ayrıca savaşın başında aramıza katılanların büyük çoğunluğu ile ekipman ve malzeme desteği Türkiye üzerinden geldi."

‘BUNU TÜRKİYE YAPTI’

Militanların, Reyhanlı çarşısında üniformalarıyla rahatça gezindiği, IŞİD ve El Nusra Cephesi'ne mensup yaralıların Türk hastanelerinde tedavi edildiği, daha da önemlisi Reyhanlı gibi bazı Türk şehirlerinin yabancı savaşçılar ve silahlar için geçiş yolu olarak kullanıldığı iddia edilen haberde, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Tamer Apiş'in şu ifadeleri yer alıyor; “Türkiye, Esad'a karşı olan herkesi kabul etti ve şimdi bu insanlar ölüm saçıyor, kendi kötülüklerini yayıyor ve bedelini biz ödüyoruz. Bu Türkiye'nin yaptığı bir felaket." (HABAR MERKEZİ)

.
 

ÖNCEKİ HABER

\'Erdoğan 16 Ağustos\'ta o koltukta oturamaz\'

SONRAKİ HABER

Dövizzedeler, BDDK önünde oturma eylemi başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...