12 Ağustos 2014 22:14

Erdoğan, Gül'ün başbakanlığı için kapıyı kapattı

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’ye dönmesi doğaldır dedi. Ancak 'Partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu, yanlış bir olaydır' diyerek, Gül'ün başbakanlığı için kapıyı kapatmış oldu.

Erdoğan, Gül\'ün başbakanlığı için kapıyı kapattı
Paylaş

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’ye dönmesiyle ilgili olarak “Abdullah Bey'in partisine, partimize dönmesinden daha tabi bir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır” dedi. Ancak AKP'nin 27 Ağustos’ta olağanüstü kongre yapacağını hatırlatan Erdoğan, 'Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu, yanlış bir olaydır' diyerek, Gül'ün başbakanlığı için kapıyı kapatmış oldu.

Erdoğan cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonun katıldı. Erdoğan, Gül'ün konuşmasının ardından resepsiyonda gündeme dair açıklamalar da yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesinde bir mani olmadığını belirten Erdoğan, Gül’ün ‘partime döneceğim’ açıklaması ile ilgili olarak "Abdullah Bey'in, partisine, partimize bundan sonra dönmesinden daha doğal, daha tabi hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır." ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 27 Ağustos’ta olağanüstü kongre yapacağını hatırlatan Erdoğan, “Kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir. Siyaset biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu, yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır." şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Nazlıaka\'dan AKP\'lilere: Kadın katillerini cesaretlendiren sizlersiniz

SONRAKİ HABER

Latin Amerika seminerinde enternasyonel mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...