12 Ağustos 2014 21:06

Sıfır noktasında IŞİD protestosu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sınırın sıfır noktasında IŞID saldırıları protesto edildi. HDK Ankara İl Meclisi üyeleri de, IŞİD çetelerinin Êzidî halkına karşı gerçekleştirdiği katliamları, gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti.

Sıfır noktasında IŞİD protestosu
Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Maxmur, Şengal, Gazze ve Rojava'da sivillere yönelik katliamlar DBP, HDP ilçe örgütlerinin öncülüğünde sınıra yürünerek protesto edildi. Çukurca Belediyesi Eş Başkanları Hilal Duman, Servet Tunç, DBP ilçe örgütü üyeleri, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda yurttaşın katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Caddesi üzerinde başladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra, "Biji tekoşina Kurdistan", "Şengal kadını yalnız değildir", "IŞID terörüne lanet olsun" sloganları atılırken sarı-kırmızı-yeşil dövizler taşındı.

'YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ'
DBP Kadın Meclisi üyesi Nafer Parlak, "terör örgütlerinin" islamın adını kullanarak büyük katliamlar yaptıklarına dikkat çekerek, "İslamiyet ile hiç alakası olmayan bu terör örgütleri her türlü vahşetleri yapmaktadırlar" diyerek mazlumların yanında olduklarının altını çizdi.

SALDIRILAR ANKARA'DA DA PROTESO EDİLDİ

HDK Ankara İl Meclisi üyeleri de, IŞİD çetelerinin Êzidî halkına karşı gerçekleştirdiği katliamları, gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe katılan, Şengal'de savaştan kaçan Ghazi Nazam, IŞİD çetelerin Şengal'de çocuklarına varana dek katliam yaptıklarını belirterek, uluslararası kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

HDK Ankara İl Meclisi üyeleri, IŞİD çetelerinin Êzidî halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, HDP il binasının önünde Güvenpark'a yürüyüş gerçekleştirdi. "Gazze Şengal'dir, Rojava'dır, İsrail IŞİD'dir. Katledilen insanlık Êzidî halkı yalnız değildir" yazılı pankart arkasında yürüyüşe geçen HDK üyeleri, yürüyüş sırasında sık sık, "Katil IŞİD Şengal'den defol", "Biji Berxwedana Rojava", "Rojava devrimi özgür kadın devrimi", "Uyan Ankara IŞİD kapıda" sloganları attı. HDK üyeleri, üzerinde Şengal halkı üzerinde gerçekleştirilen katliamın fotoğraflarının olduğu dövizler taşıdı.

Yürüyüşün ardından, Güvenpark'ta devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri adına saygı duruşu yapıldı. Ardından, grup adına açıklama yapan HDK üyesi Sevim Fidan, Yaşar Kemal'in Êzidî halkını anlattığı bir pasajını okudu. IŞİD'in ABD başta olmak üzere emperyalist devletlerin çıkarları sonucunda şekillendiğini belirten Fidan, "Türkiye devleti sınır kapılarını, savaştan kaçan sivillere açmalı ve sığınan savaş mağdurlarına mülteci statüsü vermelidir" dedi. Fidan, HDK olarak tüm demokrasi güçlerine, Ortadoğu'da yaşanan katliamlara karşı duyarlı olma çağrısı yaptı.

Önümüzdeki günlerde, temel gıda ve tıbbi malzeme toplamak için çeşitli kampanyalar yapacaklarını duyuran Fidan, "Periyodik yürüyüşler ve oturma eylemleriyle yaşanan kıyıma her alanda ve sürekli olarak direniş çağrısı yapıyoruz" diye belirtti.

Fidan'ın ardından söz alan Şengal'de savaştan kaçan ÊzidÎ ailelerden Ghazi Nazam, Êzidîler olarak uluslararası kamuoyundan yardım istediklerini belirterek, IŞİD'in çocuklarına kadar tüm halkı katliamdan geçirdiğini söyledi. Nazam, Şengal'de yaşamını yitiren halka ve YPG savaşçılarına minnettar olduklarını belirti.

Konuşmalarından ardından beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirilerek, eylem sloganlarla son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda etti

SONRAKİ HABER

Nazlıaka\'dan AKP\'lilere: Kadın katillerini cesaretlendiren sizlersiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...