12 Ağustos 2014 18:30

Şengal'e yardım için giden helikopter düştü

Şengal'e yardım için giden helikopterin havalanmadan düştüğü öğrenildi. Kazada bir pilot yaşamını yitirdi, yaklaşık 30 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında Şengalli Êzidi Parlamenter Viyan Daxil'in de olduğu öğrenildi.

Şengal\'e yardım için giden helikopter düştü
Paylaş

Musul’un Şengal (Sincar) ilçesindeki Şengal Dağı’nda mahsur kalan insanlara yardım götüren helikopter, dönerken teknik bir arıza sonucu düştü.

Rûdaw’a ulaşan bilgiler göre, bugün Şengal Dağı’nda mahsur kalan insanlara yardım  götüren helikopter, dönüş yolunda teknik bir arıza sonucu düştü. Kazada helikopter pilotu hayatını kaybederken, sayıları 22 olarak ifade edilen diğer yolcular da yaralandı. Yolculardan 20’sini, dağdan kurtarılan Ezidiler oluşturuyor.

Kazada yaralananlar arasında, Irak Parlamentosu Êzidi milletvekili Viyan Dahil de yer alıyor. Dahil, IŞİD’in Ezidi halkına uyguladığı vahşeti parlamentoda ağlayarak anlatırken, bayılmıştı. Sözkonusu dramatik konuşma ve görüntü, dünyanın gözünü Şengal’e çevirmişti.

Yaralanan Yadigar Fazıl Mirani’nin ise, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parti Meclisi Sekreteri Fazıl Mirani’nin oğlu olduğu bildiriliyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meclis, 21 Ağustos\'a kadar çalışacak

SONRAKİ HABER

Sit alanlarına HES’in önü kapatılmadı, açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...