12 Ağustos 2014 15:51

TGC gazetecilere saldırıları kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, IŞİD saldırısı sonucu Mahmur'da yaşamını yitiren Fırat Haber Ajansı Muhabiri Deniz Fırat ile Şemdinli’deki çatışmada yaralanan İhlas Haber Ajansı muhabiri Ayhan Dinç için bir açıklama yayınladı.

TGC gazetecilere saldırıları kınadı
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, IŞİD saldırısı sonucu Mahmur'da yaşamını yitiren Fırat Haber Ajansı Muhabiri Deniz Fırat ile Şemdinli’deki çatışmada yaralanan İhlas Haber Ajansı muhabiri Ayhan Dinç için bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Gazetecilere yönelik saldırıları kınıyor, savaşan ve çatışan taraflara halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görevlerini yapan gazetecilerin can güvenliğini korumaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz" denildi.

TGC'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Savaş ve çatışma bölgelerine giden gazetecilerin can güvenlikleri her gün biraz daha tehlikeye girmektedir. Bu konuda gazetecilerin evrensel kriterlere göre dokunulmazlığı olması gerekirken, çatışmacı taraflar gazetecileri kollamak bir yana zaman zaman özellikle hedef almaktadır.

Son olarak IŞİD teröristlerinin Mahmur'a yönelik saldırısı sırasında bölgede gazetecilik yapan Fırat Haber Ajansı muhabiri Deniz Fırat atılan bombanın şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmiştir. Öldürülen gazeteciler arasına bir meslektaşımız daha eklenmiştir. Meslektaşımız Deniz Fırat'ın ailesine, yakınlarına ve Fırat Haber Ajansı’na başsağlığı diliyoruz.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova Köyü’nün Irak sınırında haber takibi yapan İhlas Haber Ajansı muhabiri Ayhan Dinç ise silahla vurulmuştur. Kolundan yaralanan meslektaşımız Şemdinli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Meslektaşımız Ayhan Dinç’e acil şifalar diliyor, İhlas Haber Ajansı ailesine de 'geçmiş olsun' diyoruz.

Gazetecilere yönelik saldırıları kınıyor, savaşan ve çatışan taraflara halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görevlerini yapan gazetecilerin can güvenliğini korumaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz:” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KOÜ’de 2 işçi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Grevci işçilere destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...