12 Ağustos 2014 13:26

El Nusra'nın katlettiği Ceylanpınarlıları devlet unuttu

Ceylanpınar'da el Nusra’nın top atışı ile yaşamını yitiren 5 kişinin ailelerine verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığı ortaya çıktı.

El Nusra\'nın katlettiği Ceylanpınarlıları devlet unuttu
Paylaş

Ceylanpınar'da el Nusra’nın top atışı ile yaşamını yitiren 5 kişinin ailelerine verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığı ortaya çıktı.

Cizirê Kantonu’na bağlı Serêkaniyê kentinde el Kaide bağlantılı el Nusra ile YPG güçleri arasında yaşanan yoğun çatışmalarda el Nusra'nın bulunduğu bölgelerden atılan ve sınırı aşan mermiler nedeniyle Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul, 16 yaşındaki Mehmet Gündüz, 44 yaşındaki Şükrü Kahraman, 43 yaşındaki Ramazan Zeybel ve 30 yaşındaki İdris Akgül hayatını kaybetmişti.

KİMSE ARAMIYOR

16 Temmuz 2013 tarihinde 17 yaşındaki Mehmet Gündüz’ün babası Abdurrahman Gündüz, çocuklarının başka bir ülkenin topraklarından gelen mermilerle vurularak öldürüldüğü için “şehit statüsüne” alınması gerektiğini, ancak şu ana kadar yaptıkları tüm başvurulardan olumsuz yanıt aldıklarını dile getirdi. Hastane süreci ve oğlunun ve vefatından sonraki süreçte başbakan ve bakanlar dahil olmak üzere birçok devlet yetkilisinin kendilerini aradığını, başsağlığı dilediğini, oğlunun şehit olduğunu ve aileyi yalnız bırakmayacaklarını söylediklerini hatırlatan Gündüz, aradan bir yıl geçmesine rağmen maddi ve manevi açıdan mağdur oldukları halde kimsenin kendilerini arayıp sormadığını söyleyerek tepkisini dile getirdi.

‘VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ’

27 Temmuz 2013 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan mısır tarlasında çocuklarıyla birlikte çalıştığı esnada Serêkaniyê’den el Nusra’nın attığı havan mermisinin isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Şükrü Kahraman’nın kızı Melek Kahraman, aradan geçen bir yıllık süre içinde kimsenin kendilerini hatırlamadığını ifade etti. Kahraman, olaydan sonra milletvekilleri ve yetkililerin kendilerine bir yasanın çıkarılması sözü verdiklerini, dönemin Urfa Valisi Celalettin Güvenç’in ise “taziye masrafları” adı altında 50 bin lira ödeneceği sözü verdiğini belirtti. Tüm kardeşlerinin okul masraflarının yanı sıra, hasta olan annesinin de bütün hastane masraflarının karşılanacağı sözü verildiğini söyleyen Kahraman, buna rağmen olaydan 7-8 ay sonra AFAD tarafından kendilerine sadece 25 bin lira verildiğini, verilen diğer hiç bir sözün yerine getirilmediği kaydetti. (UrfaDİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşe iade davasını kazanan liman işçilerine saldırı

SONRAKİ HABER

AKP Milletvekili Özak için fezleke hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...