12 Ağustos 2014 13:16

İşe iade davasını kazanan liman işçilerine saldırı

Mersin Limanında haklarını aradıkları için işten atılan ve açtıkları davayla işe iade hakkı kazanan İşçiler Harun Özkan ve Hamdi Ermiş saldırıya uğradı.

İşe iade davasını kazanan liman işçilerine saldırı
Paylaş

Mersin Limanında haklarını aradıkları için işten atılan ve açtıkları davayla işe iade hakkı kazanan İşçiler Harun Özkan ve Hamdi Ermiş saldırıya uğradı. Mersin garı civarında iki kişinin saldırısına uğrayan işçiler saldırganların kendilerine “Bu davadan niye vazgeçmiyorsunuz illa öldürmek mi lazım?​” tehdidinde bulunduklarını belirttiler.

Hakları uğruna mücadele ettikleri için işten atılan ve verdikleri mücadelenin ardından 18 ay sonra işe iade davaları yerel mahkemenin olumsuz kararına rağmen Yargıtay 7. Hukuk dairesi tarafından bozularak işe iade hakkı kazanan iki liman işçisi pazartesi günü saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan işçilerden Harun Özkan, Adana’ya gitmek için Liman-İş sendikasından çıkıp tren garına giderken iki kişinin kendisine saldırmaya başladığını ve “Niye davadan vazgeçmiyorsunuz öldürmek mi lazım” şeklinde tehdit ettiğini ifade etti.

Hamdi Ermiş adlı arkadaşı ile birlikte olduğunu olay esnasında biraz arkada kaldığını saldırıyı görünce koşarak geldiğini söyleyen Özkan, saldırganların iki kişi olduklarını görünce kaçtıklarını dile getirdi. Bir süre saldırganların peşinden koştuklarını aktaran Ermiş, saldırganların bir araca binip kaçtıklarını belirtti. Aracın plakasını aldıklarını ve savcılığa şikayette bulunduklarını ifade eden Özkan, konu ile ilgili iki kişinin gözaltına alındığını fakat onların çelişkili ifade verdiklerini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Van\'da araç takla attı; 2 ölü 3 yaralı

SONRAKİ HABER

El Nusra\'nın katlettiği Ceylanpınarlıları devlet unuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa