12 Ağustos 2014 08:49

Anne Aras: İbrahim'in katilleri bulunsun

Adana'da kalekol yapımı protesto eylemleri sırasında yakın mesafeden başına hedef alınarak atılan cisimle katledilen 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın katledilmesinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen savcılık ve emniyet hala etkin bir çalışma yürütmedi. Aras'ın ailesi ise soruşturma yürütülmemesine ve duyarsızlığa isyan ediyor.

Anne Aras: İbrahim\'in katilleri bulunsun
Paylaş

Mehmet Sıddık DAMAR

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde 15 Haziran'da karakol ve kalekol yapımı protesto eylemleri sırasında yakın mesafeden başına hedef alınarak atılan cisimle katledilen 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın katledilmesinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen savcılık ve emniyet etkin bir çalışma yürütmedi. Aras'ın ailesi bu duruma isyan ediyor.

Aras'ın babası Baki Aras (50), oğlunun katledilişinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen faillerin yakalanmadığını ifade ederek, faillerin bir an önce tutuklanıp yargı önüne çıkartılmasını istedi. Oğlu İbrahim'in faillerinin belli olduğunu söyleyen baba Aras, olay yerinde yüzlerce kamera olduğunu, buna rağmen faillerin gizlendiğini aktardı. Oğlunun faili meçhule kurban gitmesini istemediğini söyleyen Aras, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gidip haklarını sonunu kadar arayacağını ifade etti. Bu olayla kimsenin ilgilenmediğini dile getiren Aras, iki aydır hiçbir yetkilinin kapısını bile çalmadığını, hiç kimsenin kendileriyle muhatap olmadığını kaydetti.

İbrahim'i katleden polislerin dışarıda ellerini kollarını sallaya sallaya gezerken adaletten bahsedilemeyeceğini aktaran Aras, "Benim çocuğumu katledenlerde en ufak bir vicdan ve merhamet olsaydı bunu yapmazlardı. Böyle bir katliam tarihte görülmemiş. Çocuğumun kafası paramparça olmuş, kafatası etrafa dağılmış ve beyni bir apartmanın ikinci katına kadar sıçramış. Bu vahşeti yapanları en kısa zamanda adalete teslim edilmesini istiyorum" dedi. Sorumluların yargılanması için gerekirse AİHM'e kadar gideceğinin altını çizen Aras, oğlunun hakkını arayacağını söyledi.

Konuşmakta zorluk çeken anne Servet Aras (45) ise, Aras'ın katillerinin yakalanmasına dair ümitlerinin bitmek üzere olduğunu ifade ederek, "Yakalamak isteselerdi şimdiye kadar yakalanmış olurdu. Ama bunu yapmıyorlar" dedi. Oğlunun katilleri bulunana kadar mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Aras, İbrahim'i vuranların insanlıkla alakalarının olmadığını, çocuğunun yüzünü paramparça olduğu için yüzünü bile göremediğini söyledi. Tek isteğinin katillerin derhal adalet karşısına çıkması olduğunu ifade eden Anne Aras, "Oğlumu vuranların elleri hiç mi titremedi, acımadılar mı, nasıl bir vicdan azabıyla yaşıyor, onların çocukları, kardeşleri yok mu? Çocuğumun yüzünü bile göremedim, öpemedim" dedi.

Valiliğin, Aras'ın polise atmak istediği patlayıcı maddenin 'elinde infilak etmesi' sonucu hayatını kaybettiği açıklamasını eleştiren anne Aras, "Benim çocuğumun elinde bomba olsaydı elleri parçalanırdı, yüzü değil. Valilik bir şey diyor, savcı ve emniyet başka bir şey diyor. Bu ne çelişki? Allah'tan korkunuz yok mu?" diye sordu. "Bu dünyada olmasa da öbür dünyada iki elim yakalarında olacak" diyen anne Aras "Onlardan çok şey istemiyorum. Sadece o canilerin yakalanmasını istiyorum. Oğlumu toprağa verirken bile göremedim bu benim içime dert oldu. Bu kederle daha fazla yaşayamam. Onun için tek isteğim oğlumun katillerinin yakalanmasıdır" şeklinde konuştu.

Aras'ın vurulduğu gün askerden yeni gelen İbrahim'in ağabeyi Ahmet Aras ise şöyle konuştu: "Ben daha yeni askerden gelmiştim. Kardeşimi daha görmedim bile. Onun kanı yerde kalmayacak. Kardeşimin katledilişinin üzerinde iki ay geçti ve daha katiller yakalanmadı. Başbakana sesleniyorum. Bu olayın faillerini derhal adalet önüne çıkartın. Olay yerinde onlarca kamera var. O kamera kayıtları nerde, kim saklıyor?" diye sordu.

NE OLMUŞTU?

15 Haziran'da Adana'da karakol ve kalekol yapımlarına yönelik yapılan protestolara polisin saldırması sonucu 15 yaşındaki İbrahim Aras başına isabet eden ve gaz kapsülü olduğu belirtilen cisimle hayatını kaybetmişti. Olaydan hemen sonra Adana Valiliği olaya ilişkin "Polise atmak istediği patlayıcı maddenin elinde infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmiştir" açıklaması yapmış daha sonra bu iddia bizzat emniyet fezlekesindeki " Yapılan araştırmalar sonucu herhangi bir patlayıcı madde kalıntısına rastlanmamıştır" sözleriyle çürütülmüştü. Bu çelişkiler ışığında Aras'la ilgili hazırlanan soruşturma dosyasında ayrıca, Aras'ın vurulmasından hemen sonra 112'yi arayarak ambulans isteyen yurttaşlara "Biz giremiyoruz, siz karakola götürün, ekibimiz oradan alsın" yanıtı verilirken, 155'i arayan yurttaşlara ise polisin yerde çocuk cesedi olmasına rağmen gaz atışına devam ettiği belirtilmiş ancak dikkate alınmamıştı.  (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep\'te tehlikeli gerginlik: 1 kişi öldürüldü

SONRAKİ HABER

Ebola\'dan ölenlerin sayısı 1013\'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...