12 Ağustos 2014 08:43

Antep'te tehlikeli gerginlik: 1 kişi öldürüldü

Gaziantep'te Hıdır Çalar isimli bir ev sahibi, kiracılarıyla girdiği tartışma sonucu bıçaklanarak öldürüldü. Hıdır Çalar'ın, Suriyeli kiracılarını evden çıkarmak isterken yaşanan tartışma sonucu öldürüldüğü iddia edildi.

Antep\'te tehlikeli gerginlik: 1 kişi öldürüldü
Paylaş

Gaziantep'te Hıdır Çalar isimli bir ev sahibi, kiracılarıyla girdiği tartışma sonucu bıçaklanarak öldürüldü. Hıdır Çalar'ın, Suriyeli kiracılarını evden çıkarmak isterken yaşanan tartışma sonucu öldürüldüğü iddia edildi. Bunun üzerine bir grup Suriyelilere karşı mahalle önünde toplandı. Polise taş ve yumurta ile saldıran gruba polis, biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

Olay, Alibaba Mahallesi Zekeriya Caddesi 3 nolu sokak üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, Hıdır Çalar (62), evinde oturan Suriyelileri çıkarmak istedi. Bunun üzerine yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kimliği belirsiz Suriyeli kişilerin Çalar'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. Şahısların olay yerinden kaçarak kayıplara karıştığı belirtildi.

SURİYELİLER LİNÇ EDİLMEK İSTENİLDİ

Polis olay yerinden kaçan Suriyelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Olaya tepki gösteren yaklaşık 500 kişi, cinayetin işlendiği evin önünde toplandı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Suriyelileri linç etmek isteyen mahalleli, eve girmek istedi. Polisle uzun süre tartışan kalabalık, polise taş, sopa ve yumurta ile saldırdı. Polis, taş atılması üzerine kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Olay yerine sevk edilen TOMA ile grup dağıtıldı.

SURİYELİ AİLELER ÖZEL HAREKAT POLİSİ EŞLİĞİNDE MAHALLEDEN ÇIKARTILDI

Kalabalığın dağıtılması ile özel harekat polisleri eve gelerek mahsur kalan Suriyelileri kurtardı ve karakola götürdü. TOMA'nın müdahalesi ile ara sokaklara dağılan grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Suriyeli ailelerin kaldığı evlere taşlarla saldıran kalabalığa polis müdahale etti. Suriyelilere tepki gösteren vatandaşlar, “Tayyip görsün bunları. Biz onlara evimizi açtık, elimizdeki ekmeği verdik. Namusumuzu teslim ettik. Allah'tan korkun” gibi cümleler sarf etti.

Hıdır Çalar'ın cesedi otopsi için Adli Tıp morguna kaldırıldı. Cinayet zanlılarını yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı. Öte yandan olayın yaşandığı mahallede güvenlik önlemleri artırıldı. (Gaziantep/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar\'da palet deposu yandı

SONRAKİ HABER

Anne Aras: İbrahim\'in katilleri bulunsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...