12 Ağustos 2014 02:13

Oscar'lı aktör Robin Williams yaşamını yitirdi

ABD'li aktör Robin Williams California'daki evinde ölü bulundu. Marin County Şerifi 63 yaşındaki aktörün intihar etmiş olabileceğinden şüphelenildiğini dile getirdi. Williams'ın bir süredir depresyonda olduğu ifade edildi.

Oscar\'lı aktör Robin Williams yaşamını yitirdi
Paylaş

Çıkışı, 1970’lerde yayınlanan televizyon dizisi “Mork ve Mindy”de canlandırdığı uzaylı karakteriyle olan, Günaydın Vietnam, Ölü Ozanlar Derneği  filmleriyle sevilen, Can Dostum filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Aktör Robin Williams hayatını kaybetti.

50’nin üzerinde filmde rol almanın yanı sıra pek çok animasyon filmde seslendirme de yapan sanatçı, California’da yaşadığı eve ihbar üzerine giden polisler tarafından ölü olarak bulundu. Yapılan ilk açıklama, 63 yaşındaki aktörün nefessiz kalarak öldüğü ve intihar şüphesi taşıdığı yönündeydi. İntihar ettiği düşünülen sanatçının kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak. Adli tıp uzmanları tarafından yapılan açıklamada “Şerif ofisi, ölüm nedeninin oksijen yetersizliğinden kaynaklanan intihar olduğundan şüpheleniyor ancak nihai ölüm nedeninin belirlenmesi için kapsamlı soruşturmanın tamamlanması gerekmektedir” denildi.
Son zamanlarda alkol ve uyuşturucu sorunları yaşadığı yabancı basına da yansıyan Williams’ın geçtiğimiz aylarda rehabilitasyon merkezine yattığı belirtilmişti.

‘ÖLÜMÜYLE HATIRLANMASIN’
Sanatçının ölümü üzerine eşi Susan Schneider yaptığı açıklamada “Bu Sabah kocamı ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya ise en çok sevilen aktörlerden birisini ve mükemmel bir insanı kaybetti. Büyük acımız nedeniyle mahremiyetimize saygı duyulmasını rica ediyoruz. Umarız Robin hatıralarda ölümüyle değil, milyonlarca insana verdiği sayısız keyifli ve kahkaha dolu anla kalır.” dedi.
Williams’ın menajeri ise üzüntüsünü “Robin Williams’ı kaybettik. Kendisi bir süredir derin bir depresyon içerisindeydi. Bu çok trajik ve ani bir kayıp oldu.” sözleriyle ifade etti.

‘O, DÜNYAYI DAHA İYİ KILIYORDU’
Williams’ın ölüm haberi üzerine sinema dünyasından pek çok isim Twitter üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

Ben Stiller (Oyuncu): Bir tweet Robin Williams’ın kocaman yüreğini, ruhunu ve yeteneğini anlatmaya yetmez. Bu çok üzücü.
Steve Carrel (Oyuncu): Robin Williams dünyayı bir nebze daha iyi bir yer kılıyordu. Huzur içinde uyusun.
Neil Patrick Harris (Oyuncu): Çok şaşkınım ve Robin Williams’ın ölümünün yeni sindirebiliyorum. O milyonlarca insanın kalbine neşe doldurmuştu.
Joan Collins (Oyuncu): Ölümü çok üzücü. Kesinlikle dahiyane bir aktör ve dünyanın en yenilikçi komedyeniydi. Çok özlenecek.
Jason Alexander (Oyuncu): Ah Robin, dünya sana layık bir yer olmadığı  için çok üzgünüm. Umarım gittiğin yerde mutluluk seni bekliyordur.
Eddie Izzard (Oyuncu): Robin Williams’ın ölümü beni çok üzdü. Burada, Edinburgh Fringe Festivali’indeki her komedyen onu selamlıyor ve ona hoşça kal diyor.
Steve Martin (Oyuncu): Robin Williams’ı kaybettiğimiz için büyük bir şoktayım. Onurlu insan, büyük yetenek, sahne arkadaşım, içten bir ruh.

ROBİN WILLIAMS KİMDİR?
Robin Williams, 21 Temmuz 1951’de Illinois’de doğdu. Daha lisedeyken tiyatro kulübüne katılan Williams, ardından ABD’nin prestijli sanat okulu Julliard’a kabul edildi. Buradaki öğretmenleri aktöre komediye yönelmesini tavsiye etti. Üniversitede siyaset bilimi eğitimi gören Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yapmaya başladı. Aktör buradan sonra sinema sektörüne geçti.
Williams’ın dünyaca ün kazanması 1987’de çevirdiği Günaydın Vietnam filminde canlandırdığı bir ordu radyo muhabiri rolüyle oldu.
Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalındaki başarılarıyla da bilinen sanatçı 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasında 63. olarak yer aldı. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Williams, oyunculuk hayatı boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü.
Williams’ın beyazperdede gösterilen son filmi 2014 yapımı Asabi Adam oldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ı kim seçti?

SONRAKİ HABER

Avcılar\'da palet deposu yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa