11 Ağustos 2014 22:45

Obama: Rusya müdahalesi kabul edilemez

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’nın doğusunda devam eden çatışmalarla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile görüştü.

Obama: Rusya müdahalesi kabul edilemez
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’nın doğusunda devam eden çatışmalarla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile görüştü.

Beyaz Saray, Massachusetts eyaletindeki Marta’s Vinyard Adası’nda tatilini geçiren Obama'nın, Cumhurbaşkanı Poroshenko ile ülkenin doğusunda devam eden çatışmalara ilişkin bir görüşme yaptığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iki liderin Rusya’nın "Ukrayna hükümetinin yetkisine yönelik müdahalesinin kabul edilemeyeceğini" ve "uluslararası hukuku çiğnemek anlamına geleceği konusunda fikir birliğine vardığı" belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko, Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırılarının devam ettiğini iddia etti. Ukrayna’nın doğusundaki halka çok yönlü insani yardımın ulaştırılması adına Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile yapılan görüşmeler hakkında Obama'ya bilgi verdi.

Obama, Ukrayna’nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne ABD’nin güçlü destek verdiğini iletti. Obama, insani yardım çalışmalarının aciliyet teşkil ettiği vurgusunu yaptı. Poroshenko’ya sivil kayıpların yaşanmaması için askeri operasyonların itidalli ve temkinli sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Obama ve Poroshenko'nun devam eden şiddet ve istikrarsızlık göz önüne alındığında tarafların krize siyasi çözüm bulunması adına diplomatik çabalara öncelik verilmesi noktasında hemfikir olduğu belirtildi. (Washington/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Doğumevinde vahim iddia: 11 ünite yanlış kan, can aldı

SONRAKİ HABER

Ayı pençesi değil hastane pençesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...