11 Ağustos 2014 19:02

IŞİD, Iğdır'da lanetlendi

Iğdır Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) IŞİD'in Şengal’de Êzidî Kürtlere saldırarak katliamlar gerçekleştirmesini basın açıklaması ile kınadı.

IŞİD, Iğdır\'da lanetlendi
Paylaş

Iğdır Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) IŞİD'in Şengal’de Êzidî Kürtlere saldırarak katliamlar gerçekleştirmesini basın açıklaması ile kınadı.

DÖKH IŞİD'in Şengal’de Êzidî Kürtlere saldırarak katliamlar gerçekleştirmesini Iğdır'da gerçekleştirdiği yürüyüş ile kınadı. Demokratik Bölgeler Partisi'nden seçilmişlerin katıldığı etkinlikte DBP Iğdır İl binası önünde bir araya gelen kitle Belediye Meydanına doğru yürüdü. Üzerinde "Şengal katliamı insanlık suçudur. Bu katliama sessiz kalmayın” yazan pankartın açıldığı yürüyüşte, “IŞİD Şengal’de döktüğü kanda boğulacak”, "Rojava devrimi halkların kadın devrimidir” dövizleri taşındı.

DÖKH adına basın açıklamasını gerçekleştiren Çiğdem Yılmaz, Rojava’da gerçekleşen devrimin boğulmak istendiğine dikkat çekerek, Rojava ve Kürdistan'ın bu yüzden sistemli saldırılara maruz kaldığını söyledi. Şengal saldırısına tepki gösteren Yılmaz, AKP Hükümeti’nin ikiyüzlü politika sergilediğine dikkat çekerek, "Onlarca kez katliam ve soykırıma uğrayan Êzidiler Kürdistan’ın kök hücresidirler. Bu saldırılarla binlerce yıllık dostluklar, kültürler, inançlar ve halklar düşmanlaştırılarak renklilikler tek renge dönüştürülmek isteniliyor. AKP iktidarının ise her gün meydanlarda İsrail’in Filistin halkını hedef alan açıklamalarının yanında IŞİD’in yaptığı katliamlar karşısında sessiz kalması nasıl ikiyüzlü bir politika yürüttüğünü bir kez daha göstermiştir” dedi.

Yılmaz, yapılan saldırılarda çoluk çocuk demeden insanların katledildiğini belirterek katliamları kınadı ve katliamlara karşı sessiz kalınmamasını istedi. (Iğdır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD\'den peşmergeye silah yardımları başladı

SONRAKİ HABER

Sefalet ücretine karşı iş bırakma eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa