11 Ağustos 2014 15:52

BBT’den okuma tiyatrosu: Antigone

Bakırköy Belediye Tiyatroları, yaz sezonunu okuma tiyatrosu ile sürdürüyor.

BBT’den okuma  tiyatrosu: Antigone
Paylaş

Bakırköy Belediye Tiyatroları, yaz sezonunu okuma tiyatrosu ile sürdürüyor.

Perdelerini yaz aylarında da kapatmayan Bakırköy Belediye Tiyatroları, dünya edebiyatına ait klasik tiyatro metinlerinden oluşturduğu bir seçkiyi ‘BBT Okuma Tiyatrosu’ kapsamında seyircisi ile buluşturuyor. Dramaturji yönetmenliğini Ceren Ercan’ın üstlendiği proje; gerek kuruma repertuar bağlamında geniş bir bakış açısı sağlamak, gerekse de seyirciyi, dünya tiyatrosunun seçkin klasikleriyle buluşturmak amacını taşıyor.

İnsanlık tarihi boyunca baskıcı iktidarların gündelik hayata müdahale biçimlerine odaklanarak oluşturulan seçkide yer alan ilk üç metin; Sophokles’in eseri ‘Antigone’, Aiskhylos’un yazdığı

‘Zincire Vurulmuş Prometheus’ ve  Shakespeare’den  ‘III. Richard’.

2500 YILDIR  GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR

13-14-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan ikinci okuma tiyatrosu, Füruzan Aydın’ın yönetmenliğinde gerçekleştirilecek olan Sophokles’in yazdığı Sabahattin Ali’nin Türkçeleştirdiği Antigone metni. 2500 yıldır güncelliğini koruyan tragedya; Kral Kreon’un birbirini öldüren iki kardeşten birini vatansever diğerini ise vatan haini ilan etmesi ile başlıyor. Vatan haini ilan edilen kardeşin ölü bedeninin gömülmesi yasaklanınca Antigone yasayı çiğneyerek harekete geçiyor. Yasayı; insan iktidar ilişkisi ekseninde tartışan Antigone adalet kavramını sorguluyor.
Bakırköy Belediye Tiyatrolarının repertuar politikası dahilinde, sezon içinde de farklı temalarla devam ettirilmesi planlanan okuma tiyatrosu etkinliği, seyirci ile ücretsiz olarak buluşacak.
Antigone ; BBT Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi’nde ve saat  21.00’de başlayacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medyada tekbir getiren bile oldu

SONRAKİ HABER

46 ile yakın tarihe yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...