11 Ağustos 2014 14:44

Parkomat işçileri işlerine sahip çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından parkomatların kaldırılmaya çalışmasının ardından işsiz kalacak olan parkomat işçileri, kendilerine bir çare bulmayan belediyeyi yaptıkları yürüyüş ile protesto etti

Parkomat işçileri işlerine sahip çıkıyor
Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından parkomatların kaldırılmaya çalışmasının ardından işsiz kalacak olan parkomat işçileri, kendilerine bir çare bulmayan belediyeyi yaptıkları yürüyüş ile protesto etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Parktur Otopark ve Yönetim Sistemleri şirketine bağlı parkomatların kaldırılmaya çalışmasının ardından işsiz kalacak olan parkomat işçileri, kendilerine bir çare bulmayan belediyeyi yaptıkları yürüyüş ile protesto etti. Merkezde bulunan Silifke Caddesi üzerinde bir araya gelen işçiler, Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde ekmek taşıyan işçileri yanlarında getirdikleri düdükleri çalarak ses çıkarırken yürüyüş boyunca, "Ekmeğe uzanan eller kırılsın", "Ekmek burada Kocamaz nerede" sloganları attı. Burada yetkililer ile görüşme talebinde bulunan işçilere belediye yetkilileri tarafından herhangi bir cevabın verilmemesi üzerine parkomat işçileri kısa bir açıklama yaptı.

İşçiler adına açıklama yapan parkomat işçisi Akif Şenyiğit, işleri ve ekmekleri için toplandıklarını, yaptıklarının kanunsuz bir faaliyet olmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin kendilerini yurttaşlar ile karşı karşıya getirmeye çalıştığını ifade etti. Şenyiğit, parkomat uygulamasının kaldırılmasına karşı olmadıklarını ancak bağlı oldukları şirketten alınarak başka bir şirkete verilmesi sonucu kendilerinin ortada kalacağını belirterek, Büyükşehir Belediye yetkililerinden hiç kimsenin kendileri ile görüşmeyi kabul etmediklerini belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi önünden ayrılan işçiler sloganlar eşliğinde Akdeniz Belediyesi'ne yürüyerek, belediyeden kendilerine destek vermesini talep etti. Akdeniz Belediye Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş ile görüşen işçiler, Gündeş destek sözü aldıktan sonra saat 14.00'da Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapmak üzere eylemlerine son verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş rakiplerini arayarak tebrik etti

SONRAKİ HABER

Varto\'da hava destekli askeri operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...