11 Ağustos 2014 00:57

Gazze'de 72 saatlik ateşkes sağlandı

İsrail ve Filistin arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla 72 saatlik ateşkes sağlandı. İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda iki bin dolayında kişi öldü. BM'ye göre ölenlerin 1900'ü çoğu sivil olmak üzere Filistinliler. İsrail tarafındaysa üçü sivil, 64'ü asker 67 kişi öldü.

Gazze\'de 72 saatlik ateşkes sağlandı
Paylaş

İsrail ve Filistin arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla 72 saatlik ateşkes sağlandı.

Mısır'ın arabuluculuğuyla Gazze'de yine 72 saatlik bir ateşkes konusunda uzlaşılmış, ancak üç günlük ateşkesten sonra çatışmalar sürmüştü. Ateşkes Pazar gecesi 23.00 itibariyle başladı.

İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda iki bin dolayında kişi öldü. BM'ye göre ölenlerin 1900'ü çoğu sivil olmak üzere Filistinliler. İsrail tarafındaysa üçü sivil, 64'ü asker 67 kişi öldü.

Üst düzey bir İsrailli yetkili BBC'ye yaptığı açıklamada, "İsrail Mısır'ın 72 saatlik ateşkes önerisini kabul etti" dedi. Yetkili ateşkesin sürmesi halinde yarın Kahire'ye bir müzakere heyeti göndereceklerini de vurguladı.

Hamas'ın Kahire'deki Müzakerecisi İzzet el Reşik Reuters'a yaptığı açıklamada "İsrail'in ateşkesi kabul etmesi ve önkoşulsuz masaya geri dönmeleri ışığında Mısırlı kardeşlerimize olumlu yanıtımızı bildireceğiz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Oyların yüzde 99\'u sayıldı; Erdoğan ilk turda kazandı

SONRAKİ HABER

Hayat ve zeytin ağacı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa