30 Haziran 2011 11:47

Yazarlar 2 Temmuzu anıyor

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası ve  Evrensel Basım Yayın, 2 Temmuzda Tünel’den Taksim’e bir “tramvay sergisi” açıyor. Yazarlar “Taksim tramvayı”nda, Sivas kıyımının yıldönümünde buluşacaklar. Mehmet Özer’in Sivas fotoğraflarının sergileneceği anmada, şairlerin şiirleri de halka dağıtılacak. Saat

Yazarlar 2 Temmuzu anıyor
Paylaş

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası ve  Evrensel Basım Yayın, 2 Temmuzda Tünel’den Taksim’e bir “tramvay sergisi” açıyor. Yazarlar “Taksim tramvayı”nda, Sivas kıyımının yıldönümünde buluşacaklar. Mehmet Özer’in Sivas fotoğraflarının sergileneceği anmada, şairlerin şiirleri de halka dağıtılacak. Saat 10.30’da Tünel’de başlayacak etkinlik, Taksim Meydanı’nda 11.00’deki basın açıklamasıyla sürecek. Ardından da Yazarlar, Asım Bezirci’nin ve Rıfat Ilgaz’ın Zincirlikuyu’daki mezarlarını ziyaret edecekler.

MADIMAK İÇİN UÇACAKLAR

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 8’incisi düzenlenen Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali’nde, Sivas’ta 2 Temmuz 1993’teki Madımak Oteli yangınında hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için 35 şair ve yazar, 1970 metre yüksekliğindeki Babadağ’dan Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle tandem uçuş yapacak. Türkiye Edebiyatçılar Derneği Başkanı Gökhan Cengizhan’ın yanı sıra Yazarlar Abbas Güçlü, Zafer Doruk, Hülya Emekçi, Mustafa Emre, Hülya Türk, Fatma Karahisaroğlu, Coşkun Karabulut, Abidin Güneyli ve konuk şairler Babadağ’dan Ölüdeniz’e uçarak inecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Katiller serbest, itfaiyeciye hapis

SONRAKİ HABER

Saldırılara karşı mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...