10 Ağustos 2014 16:15

Silopi ve Başverimli'de IŞİD gerginliği

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli Beldesi'nde IŞİD üyesi olduğu düşünülen bir kişi yurttaşlarca yakalandı. Yurttaşlar tarafından linç edilmek üzereyken, askerler tarafından yurttaşların elinden son anda alınan kişi askerlerce Başverimli Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Silopi ve Başverimli\'de IŞİD gerginliği
Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli Beldesi'nde IŞİD üyesi olduğu düşünülen bir kişi yurttaşlarca yakalandı. Yurttaşlar tarafından linç edilmek üzereyken, askerler tarafından yurttaşların elinden son anda alınan kişi askerlerce Başverimli Jandarma Karakolu'na götürüldü. Duruma tepki gösteren yurttaşlar, karakol önünde toplanarak şahsın kendilerine verilmesi istedi. Halkın tepkisi üzerine asker ve yurttaşlar arasında yaşanan gerginlik Silopi ilçe merkezine de yansıdı. Burada da Silopi İlçe Jandarma Karakolu önünde toplanan halk, PKK, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve HPG ile YPG lehine sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, DBP'li yöneticiler ve belediye eş başkanları karakol önüne geldi.

Silopi'deki gerginliğin devam etmesi üzerine asker ve polislerce halk tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Polis ve asker müdahalesine yurttaşlar taşlar ile karşılık verdi. Müdahale ve çatışma devam ediyor. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gül: Türkiye, gerçek gündemine dönmeli

SONRAKİ HABER

Erdoğan\'dan ilk açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...