09 Ağustos 2014 18:04

Obama, IŞİD'e karşı hava saldırılarının süreceği mesajını verdi

Irak sınırları içerisinde Irak Şam İslam Devleti'ne karşı başlatılan askeri harekatları değerlendiren ABD Başkanı Barack Obama, "Bu sorunu birkaç haftada çözeceğimizi düşünmüyorum. Bu uzun vadeli bir proje" dedi.

Obama, IŞİD\'e karşı hava saldırılarının süreceği mesajını verdi
Paylaş

Irak sınırları içerisinde Irak Şam İslam Devleti'ne karşı başlatılan askeri harekatları değerlendiren ABD Başkanı Barack Obama, "Bu sorunu birkaç haftada çözeceğimizi düşünmüyorum. Bu uzun vadeli bir proje" dedi. Obama, bir kara harekatı düşünülmediğini, Irak'a asker gönderilmeyeceğini yineledi ancak diğer ülkelerin liderlerinden de Irak yönetimiyle dayanışma beklediğini ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama, dün Amerikan savaş uçakları tarafından Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mevzilerini vurması sonrasında açıklama yaptı. Beyaz Saray’da konuşan Obama, gerektiği takdirde daha fazla hava saldırısı olacağını; ancak karada hiçbir askeri operasyonun söz konusu olmayacağını söyledi.

Operasyon konusunda bir takvim vermeyeceğini ifade eden Obama, ayrıca ABD Kongresi’nden ek fon istemek zorunda kalmayacağını belirtti.

Irak hükümetinin IŞİD’i önleyebileceğini dile getiren Başkan Obama; ancak sorunun birkaç hafta içerisinde çözülemeyeceğini “biraz zaman alacağını” söyledi.

Obama, ABD hava saldırılarının IŞİD tarafından Erbil’e saldırıda kullanılması muhtemel silah ve teçhizatı yok ettiğini belirtti.

Obama ayrıca, ABD’nin Ezidileri dağdan emniyetli bir şekilde indirmek için müttefiklerle birlikte “güvenlik koridoru” oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Tüm Irak halkının IŞİD’e karşı birleşeceğini söyleyen Obama, Sünni topluluğun IŞİD’i reddetmesi için bir ulusal hükümet gerektiğini belirtti.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir Akdeniz meyvesi: Dikenli incir

SONRAKİ HABER

Mısır\'da Müslüman Kardeşler’in partisi yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...