09 Ağustos 2014 17:03

Van Cezaevinde çocuklara şiddet

Pozantı, Şakran, Kürkçüler cezaevlerindeki çocuklara kötü muamele ve vahşet skandalları akıllardan çıkmazken şimdi de Van M Tipi Cezaevi gündeme geldi.

Van Cezaevinde çocuklara şiddet
Paylaş

Aziz ORUÇ

Van M Tipi Kapalı Cezaevinde kalan 11 çocuğun, onur kırıcı tehditlere ve psikolojik baskılara maruz kaldığı iddia edildi. Şiddete uğrayan çocuklardan R.A.’nın annesi Bese Aydoğan, “Çocukları sindirmek için cezaevi yönetimi boş sebeplerden hücre cezası veriyor. Gardiyanlar çocukları tehdit edip dövüyor” diye konuştu.

Pozantı, Şakran, Kürkçüler, Antalya ve Sincan cezaevlerinde kalan çocuklara yapılan cinsel istismar, kötü muamele ve taciz olaylarıyla gündemden düşmeyen Türkiye’de, şimdi de Van M Tipi Kapalı Cezaevinde kalan 11 çocuğun onur kırıcı tehditlere ve psikolojik baskılara maruz kaldığı iddia edildi. Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’nde 4 ay önce çıkan bir olay sırasında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan 15 yaşındaki R.A.’nın tutulduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevinde, gardiyan ve cezaevi yönetiminin baskısına maruz kaldığı belirtildi. 11 arkadaşıyla birlikte adli tutukluların kaldığı M Tipi Kapalı Cezaevinde kalan ve geçen zamana rağmen halen mahkemeye dahi çıkarılmayan R.A.’nın görüşüne giden annesi Bese Aydoğan, oğlunun anlattıklarını aktardı. Oğlunun cezaevinde gardiyanların şiddetine ve cezaevi yönetiminin baskılarına maruz kaldığını belirten anne Aydoğan, cezaevi koşullarında 11 çocuğa acımasızca davranıp, düşman hukukunun uygulandığını söyledi.

GARDİYANLARDAN DAYAK TEHDİDİ

Anne Aydoğan, geçen hafta oğlunun görüşüne gittiğini belirterek, görüşte oğlunun cezaevinde yaşadıklarını kendisi ile paylaştığını dile getirdi. Aydoğan, oğlunun gardiyanların kendilerine, “Siz burada uslu durmayıp bir şeyler yapar ya da söylerseniz, sizi öyle döveriz ki bir daha asla kendinize gelemezsiniz” dediğini aktardı. Oğlu R.A.nın 15 yaşında olduğunu hatırlatan anne Aydoğan, oğlunun cezaevi koşullarına dayanacak durumda olmadığını söyledi. Aydoğan, “Çocukları sindirmek için, cezaevi yönetimi boş sebeplerden hücre cezası vermiş. Yine R.A. bana anne, ‘Gardiyanlar bizim odalarımıza girip tehdit ettiler, bizi dövmeye çalıştılar. Bizim karşılık vermemizi istediler. Provokasyon yapmak istediler ama biz karşılık vermedik’ dediğini aktardı. Yine cezaevi yönetimi çocuklara kantinde satılan sigara, yiyecek gibi malzemeleri yüksek fiyatla satıyor” diye konuştu. (Van/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Konyalı üretici buğdaya veda ediyor!

SONRAKİ HABER

‘Gezi cezası’na iptal kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa