09 Ağustos 2014 14:59

Açık Hava’da ücretsiz tiyatro

Kadıköy Belediyesi haziran ayında düzenlediği 13. Çocuk Tiyatro Festivali’nin ardından yetişkinler için düzenlenen 12. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali başladı. 13 gün devam edecek olan festival Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki amfi tiyatroda gerçekleştiriliyor.

Açık Hava’da ücretsiz tiyatro
Paylaş

Kadıköy Belediyesi haziran ayında düzenlediği 13. Çocuk Tiyatro Festivali’nin ardından yetişkinler için düzenlenen 12. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali başladı. 13 gün devam edecek olan festival Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki amfi tiyatroda gerçekleştiriliyor. Seyirciler, 2013-2014 sezonu boyunca izleme imkanı bulamadıkları oyunları, festival süresince açık hava gösterimlerinde izleyebilecekler. Bu yılda geçmiş festivallerde olduğu gibi ücretsiz olarak düzenlenen oyunların gösterimi her gün saat 21.00’de. Oyunlar için farklı yaş sınırlamalarının olduğu festivalde, gösterim saatlerinden sonra gelen izleyiciler ancak ikinci perdede içeri alınabilecekler.

Festival, Enis Fosforoğlu’nun ‘Deli’ adlı oyunuyla başladı. Geçtiğimiz günlerdeyse Duru Tiyatronun ‘Şahane Düğün’, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu’nun ‘Dünya’nın Sonu.Net’ ve Moda Sanat Tiyatrosu’nun ‘Korkudan Korkmak’ oyunuyla devam eden festivale halkın katılımı yoğundu. 12. Kadıköy Belediyesi Tiyatro kapanış oyunu ise İstanbul Halk Tiyatrosunun sergileyeceği ‘İhtiyar Balıkçı ve Deniz’ olacak.

FESTİVAL PROGRAMI

11 Ağustos Pazartesi: Nazım Oyuncuları “Hasretinden Prangalar Eskittim”
Ahmed Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim”i şairin tüm şiirlerini, oyunla harmanlayarak sanatçıyı yeniden görünür kılmayı hedefliyor. “Terk etmedi sevdan beni”, “Uğruna ölümlere gidip geldiğim” dediği sevdasıyla, memleketiyle, aşkı, mahpusluğu ve sürgünleriyle Ahmed Arif’i sahneye taşıyan Nazım Oyuncuları, bilinmeyen bütün yanlarıyla Ahmed Arif ve şiirlerinin yaratılış serüvenlerini oyunlaştırdı.
12 Ağustos Salı: Tiyatro İstanbul “Mutfak Cadıları” (10+)
 Caroline Smith’in yazdığı ‘Mutfak Cadıları’ Metin Arslan’ın yönetmeliğinde festival kapsamında sahnelenecek. Komedi türündeki oyun, bir televizyon programı ve medya eleştirisi sunuyor. Birbirlerinin hem dostu hem düşmanı olan iki kadının hikayesini de merkeze oturtuyor. Tiyatro İstanbul’un geçtiğimiz sezon sahnelediği oyunda Suzan Aksoy, Bedia Ener, Levent Çimen ve Erman Bağrı oynuyor.
13 Ağustos Çarşamba: Dostlar Tiyatrosu ‘Yaşamaya Dair- Bursa Cezaevinden Mektuplar’ (10+)
Nazım Hikmet ve Genco Erkal tarafından yazılan  ‘Yaşamaya Dair- Bursa Cezaevinden Mektuplar’ Erkal’ın yönetmenliğinde seyircilerle buluşacak. Müzikal türündeki oyun, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevinden başlayan yaşamını, sevdasını, kavgalarını destansı bir dille, şiir ve şarkılar eşliğinde anlatıyor.
14 Ağustos Perşembe: Tiyatro Ak’la Kara “Arsız Davet” (10+)
Vodvil türündeki ‘Arsız Davet’ Kerem Kobanbay tarafından yazıldı ve Murat Sarı tarafından yönetildi. Vodvil olmasının yanı sıra, oyun sırasında doğaçlamalara da yer veriliyor. Çıkmaza giren ilişkiler ekseninde ilerleyen oyunun temposu ise oldukça hızlı.
15 Ağustos Cuma: Sadri Alışık Tiyatrosu “Ayrılık” (18+)
Trajikomik bir öyküyü merkezine oturtan oyun ikili ilişkiler ve ayrılıkların ardından yaşanabilecek olaylar silsilesi üzerine kurulu. Behiç Ak tarafından yazılan ‘Ayrılık’ seyircilerde aşkın ve ayrılığın yarattığı ironi hissini uyandırmayı amaçlıyor. Oyunun başrolleriniyse İbrahim Kendirci ve Ezgi Eyüboğlu paylaşıyor.
16 Ağustos Cumartesi: İstanbul Halk Tiyatrosu  “İhtiyar Balıkçı ve Deniz” (10+)
Hem insanın yaşam karşısındaki mücadelesini, hem de insanın yeni dünya düzeni tarafından araçsallaştırılmasını komedi diliyle anlatan oyun, Yıldıray Şahinler’in kaleminden çıktı. Festivalin ardından turneye çıkacak olan oyun, Türkiye’nin diğer şehirlerinde de seyirciyle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankaya’nın film festivali

SONRAKİ HABER

\'Hükümet kararını gözden geçirsin, yoksa İstanbul\'u özgürleştiririz!\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa