09 Ağustos 2014 11:27

49 rehineyi IŞİD bombalanınca hatırladı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ABD'nin IŞİD'e yönelik hava harekatına dair açıklama yaptı. Şahin, IŞİD’in elinde 49 Türkiye vatandaşının olduğunu belirterek, "Bu bombalama hadisesinden onlarda zarar görürlerse bundan ciddi endişe duyarız" dedi.

49 rehineyi IŞİD bombalanınca hatırladı!
Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ABD'nin IŞİD'e yönelik hava harekatına dair açıklama yaptı. Şahin, IŞİD’in elinde 49 Türkiye vatandaşının olduğunu belirterek, "Bu bombalama hadisesinden onlar da zarar görürlerse bundan ciddi endişe duyarız" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük’ün Ovacık ilçesindeki Aile Sağlığı Merkezi'ne kazandırılan ambulans teslim törenine katıldı. Aile Sağlığı Merkezini ziyaret eden Şahin, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

ABD'nin Irak’ta, IŞİD hedeflerine havadan operasyon düzenlemesininin sorulması üzerine Şahin, Ortadoğu, Filistin, Gazze, Irak ve Suriye’nin şu anda belki de tarihinin en sorunlu dönemini yaşadığını söyledi. Komşu bir ülke olarak orada yaşananlardan derin üzüntü duyduklarını söyleyen Şahin, "Irak’ta Türkmen kardeşlerimiz, soydaşlarımız var. Onlar da bunlardan çok etkilendi. Ama soydaşımız olsa da olmasa da komşumuz ülkede meydana gelen mezhep çatışmalarından, etnik çatışmalarından tabii ki son derece rahatsızız. Bu bölgede ciddi bir rahatsızlığa yol açıyor. Biz de bundan olumsuz yönde etkileniyoruz" dedi.

ABD'nin Irak’ı daha önceden işgal ettiğini anımsatan Mehmet Ali Şahin, şöyle dedi: "Saddam Hüseyin’i 'nükleer enerji bulunduruyor' diye suçladı, işgal etti, oraları karıştırdı ve gitti. Şimdi orayı havadan bombalayarak orayı düzelteceğini zannediyorsa böyle bir sonucu hiç kimse beklemiyor. Bütün bu yaşananların birinci derecede sorumlusu ABD yönetimleridir."

Şahin, şunları söyledi: "Bizim IŞİD’in elinde 49 konsolosluk görevlisi vatandaşımız var. Bizim için onların sağlığı ve geleceği her şeyden daha önemlidir. Bu bombalama hadisesinden onlar da zarar görürlerse bundan ciddi endişe duyarız. O bakımdan bir an önce vatandaşlarımızı kurtarma çabalarımızın sonuç vermesini diliyorum. Bu konudaki çabalar, diplomatik yolla sessiz ve derinden devam ediyor. Çünkü onların elindeki bu vatandaşlarımızı zarar vermeden kurtarmak durumundayız. Bekleyip göreceğiz. 90’lı yıllarda Irak’a girdiler şimdi de havadan bombalıyorlar ne sonuç çıkacak? Buradan olumlu bir sonuç beklemiyorum açıkçası." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG, Şengal ve Rabîa\'daki 5 günlük savaş bilançosunu açıkladı

SONRAKİ HABER

Şirketler, yeşili bitirip kelini bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...