09 Ağustos 2014 09:45

HPG, Maxmur'a takviye güç gönderdi

HPG-YJA STAR, IŞİD'in ele geçirmeye çalıştığı Maxmur(Mahmur) bölgesine takviye güç gönderdi. HPG-YJA STAR'lılar Hewler'de (Erbil) halk tarafından zılgıtlarla karşılanırken, gece 01.00 sularında cepheye ulaştı.

HPG, Maxmur\'a takviye güç gönderdi
Paylaş

HPG-YJA STAR, IŞİD'in ele geçirmeye çalıştığı Maxmur(Mahmur) bölgesine takviye güç gönderdi. HPG-YJA STAR'lılar Hewler'de (Erbil) halk tarafından zılgıtlarla karşılanırken, gece 01.00 sularında cepheye ulaştı.

IŞİD'in 6 Ağustos günü Maxmur bölgesine saldırarak bölgede birçok noktayı işgal etmesinin ardından, Maxmur ve Hewler savunması için HPG-YJA STAR kalabalık bir gruptan oluşan takviye güç gönderdi.

Takviye gerilla gücü, gece saat 12.00 sularında Hewler'e ulaştı. HPG- YJA STAR'lılar Hewler'de halk tarafından kitlesel olarak zılgıtlarla karşılandı. Karşılama ardından gerillalar Maxmur bölgesine doğru yola çıktı. HPG'liler saat 01.00 sularında Maxmur bölgesinde askeri törenle karşılandı. Törenin ardından alanda bulunan gerillalar, milisler ve peşmerge güçleri mevzilerine dağılarak savaşta yerini aldı.

Öte yandan, dün gece boyunca Maxmur Mülteci Kampına yönelik havan, katuşa ve top saldırıları düzenlendi. Maxmur Kampı'nda bulunan gerilla ve peşmerge güçleri de saldırılara aynı şekilde karşılık verdi.

Sabah saatlerinden itibaren çatışmalar ağır silahlarla yeniden şiddetlendi.

IŞİD'in 8 Ağustos Cuma günü Maxmur Kampı'na girme girişimi HPG ve YJA Star gerillaları tarafından kırılmıştı.Çatışmalarda en az 20 IŞİD'li öldürülmüş, bazıları esir alınmış, bir çoğunun cenazelerine el konulmuştu.

Maxmur kampının da bulunduğu Maxmur bölgesinde IŞİD'e karşı, HPG-YJA STAR gerillaları, milisler ve peşmergelerden oluşan ortak savunma güçleri tarafından mücadele veriliyor.

IŞİD alanı ele geçirerek Hewler'e saldırı düzenlemek istiyor. Hewler'in savunması açısından stratejik öneme sahip Maxmur bölgesinde sert bir direniş sergileniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'15 dakika şiddetli yağış bıraktıktan sonra dağılıyorlar\'

SONRAKİ HABER

Tıl Koçer\'de halkların ortak geleceği inşa ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...