30 Haziran 2011 10:58

YSK protestoları sürüyor

Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesine ve tutuklu vekillerin tahliye edilmemesine tepkiler sürüyor. Samsun ve Bursa’da yapılan eylemlerde AKP hükümetine halkın iradesi önüne konulan engellerin kaldırılması için derhal harekete geçme çağrısı yapıldı.Samsun’da Süleymaniye Geçidi&rs

YSK protestoları sürüyor
Paylaş

Samsun’da Süleymaniye Geçidi’nde aralarında Emek Partisi, ÖDP ve Halkevleri’nin de bulunduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri YSK ve mahkeme kararlarını kınadı. Kurumlar adına konuşan Emek Partisi İl Yöneticisi Sait Kocaman, AKP’nin 9 yıllık iktidarı döneminde, ülkeyi talan ettiğini, halkı işsizliğe, açlığa, köleliğe mahkum ettiğini, çalışma yaşamını cehenneme çevirdiğini, hak arayan, insanca çalışmak, yaşamak isteyenlere devletin bütün aygıtlarını kullanarak saldırdığını ve bu tutumunu bir gelenek haline getirdiğini  söyledi. Kocaman, saldırılarına seçim döneminde de devam eden ve Hopa’da HES’lere karşı çıkan halka saldırarak Metin Lokumcu’nun ölümüne neden olan AKP’nin seçimden sonra da halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin önüne YSK ve mahkemeler eliyle engeller çıkararak ağızlarından düşürmedikleri millet iradesini hiçe saydıklarını belirtti. Bu kararların hükümetten bağımsız olmadığını belirten Kocaman, Hatip Dicle ve tutuklu milletvekillerinin hakları verilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

YSK’YA BURSA’DAN TEPKİ

Bursa’da da EMEP, BDP, ÖDP, EDP, ESP, EHP ve sendikalar önceki gün Fomara Meydanı’nda toplanarak AKP il binasına yürüdüler. Burada ortak açıklamayı yapan Emek Partisi Bursa İl Başkanı İsken Yıldız askeri operasyonların durdurulması ve seçilmiş vekillerin vekilliklerinin iade edilmesi istedi. Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı. AKP’nin siyasallaşan yargı ile hukuksal ve siyasal darbeler yaparak kendi diktatörlüğünü ilan ettiğini belirtti. Yıldız; halkın iradesinin önüne koyulan tüm engeller kaldırılıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Eylem açıklamanın ardından yapılan oturma eylemiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutanaklar Başbakanı yalanladı

SONRAKİ HABER

İstanbul öykücüsünü kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...