08 Ağustos 2014 23:21

'Filistin'e özgürlük' pankartına para cezası

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Bosna Hersek ve Yunanistan futbol takımları arasında oynanan maç sırasında ‘Filistin halkına özgürlük’ pankartının açılması FIFA’nın ev sahibi takıma 20 bin avro ceza vermesine neden oldu.

\'Filistin\'e özgürlük\' pankartına para cezası
Paylaş

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Bosna Hersek ve Yunanistan futbol takımları arasında oynanan maç sırasında ‘Filistin halkına özgürlük’ pankartının açılması UEFA’nın ev sahibi takıma 20 bin avro ceza vermesine neden oldu.

Saraybosna takımı (FK Saraybosna) ve Atromitos maçı sırasında Atromitos taraftarları “Filistin halkına özgürlük” yazan dev bir pankart açtı. Polisin engel olma girişimlerine rağmen Atromitos taraftarları maç boyunca Filistin halkıyla dayanışmayı dile getiren sloganlar atmaya devam etti. Atromitos taraftarlarının bu tutumuna FK Saraybosna taraftarları da katıldı. Polis tarafından yapılan tehditlere rağmen taraftarlar ara vermeksizin devam etti. Dev pankart maçın sonuna kadar asılı kaldı.

Atromitos yönetimi, taraftarlarının siyasi içerikli pankart açması nedeniyle UEFA tarafından 20 bin avro ile cezalandırıldıklarını açıkladı. “FEDAİN” adıyla anılan Atromitos taraftarları ise Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini dile getirerek katliamlara sessiz kalmanın insanlık suçu olduğunu dile getirdi. (Atina/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘40 yıllık CHP’liyim oyum Demirtaş\'a

SONRAKİ HABER

Mehmet Baransu serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...