08 Ağustos 2014 21:29

İsrail 'gayriresmi' ateşkes sırasında da öldürmeye devam etti

3 günlük ateşkesin sona erdiği Gazze’de İsrail saldırıları yeniden başlarken, öğleden sonra akşam 8’e kadar yürürlüğe giren “gayri resmi” ateşkes sırasında da 3 Filistinli öldürüldü. Bugün yaşanan ölümler sonrası 1 aylık saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1898’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 9 bin 825.

İsrail \'gayriresmi\' ateşkes sırasında da öldürmeye devam etti
Paylaş

3 günlük ateşkesin sona erdiği Gazze’de İsrail saldırıları yeniden başlarken, öğleden sonra akşam 8’e kadar yürürlüğe giren “gayriresmi” ateşkes sırasında da 3 Filistinli öldürüldü. Bugün yaşanan ölümler sonrası 1 aylık saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1898’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 9 bin 825.

Mısır’da Filistin ve İsrail delegasyonu arasında görüşmeler devam ederken Maan News’ün haberine göre tarafların büyük ölçüde anlaştığı iddia edildi.

Buna rağmen Gazze ve Batı Şeria’da İsrail saldırganlığı devam etti. Gazze Şeridi’nde bulunan Karara ve Han Yunus’ta düzenlenen hava saldırılarında Süleyman ebu Haddaf, Ahmed ebu Haddaf ve Mahmud ebu Haddaf yaşamını yitirdi. Cuma günü toplamda 5 kişi yaşamını yitirirken 20 kişi de yaralandı. “Gayriresmi” ateşkesin ilanından dahikalar önce 22 yaşındaki Ahmed Naim Okal da hava saldırısında öldürülmüştü.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde ise el Amari mülteci kampında yaşayan Ahmed Muhammed el Katari, göğsünden vurularak yaşamını yitirdi. Yahudi yerleşim bölgesi Psagot’un yakınlarında gerçekleşen saldırıda öldürülen Katari, son bir ay içinde Batı Şeria’da öldürülen 16. Filistinli oldu. Gün boyu Batı Şeria’daki protestolara yapılan müdahalelerde de en az 50 Filistinlinin yaralandığı duyuruldu. Yüzlerce Batı Şerialı Gazze’yle dayanışma için Bab el Zaviye mahallesinde yürüyüş düzenlemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli genç kadın aile meclisi kararıyla öldürülmüş

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetlerini durdurmak için yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...