08 Ağustos 2014 19:35

ICF önünde direniş başladı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olan ve ısı cihazları üreten ICF işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlendi. 177 kişinin çalıştığı fabrikada, işçilerin büyük kısmı sendikaya üye oldu, sendika da bakanlıktan yetki aldı. Sendikalaşmayı engellemek için baskısını artıran patron ise 2 işçiyi işten attı, 8 işçiyi de izne gönderdi.

ICF önünde direniş başladı
Paylaş

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olan ve ısı cihazları üreten ICF işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlendi. 177 kişinin çalıştığı fabrikada, işçilerin büyük kısmı sendikaya üye oldu, sendika da bakanlıktan yetki aldı. Sendikalaşmayı engellemek için baskısını artıran patron ise 2 işçiyi işten attı, 8 işçiyi de izne gönderdi. Atılan işçiler, fabrika önünde direnişe başladı. İçeride çalışan işçiler de direnişteki arkadaşlarına destek oluyor.
Fabrika yıldan yıla büyürken, kendilerinin asgari ücretle çalıştıklarını dile getiren işçiler, patrona tepkili. Sendikalaşma öncesi 1 saat bile izin alınamadığını dile getiren işçiler, yıllık izinlerin sendikalaşmayı engellemek için oyun olduğunu söylediler. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Önlem alınmadı, iş kazası yaşandı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Deniz Fırat, IŞİD saldırısında hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...