08 Ağustos 2014 19:28

Önlem alınmadı, iş kazası yaşandı

Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde çalışan taşeron işçi Hakan Kılıçarslan, su deposundan düşerek yaralandı. Dev Sağlık-Sen hastane yemekhanesi önünde yaptığı eylemde, üniversite yönetimini önlem almaya çağırdı.

Önlem alınmadı, iş kazası yaşandı
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde çalışan taşeron işçi Hakan Kılıçarslan, su deposundan düşerek yaralandı. Dev Sağlık-Sen hastane yemekhanesi önünde yaptığı eylemde, üniversite yönetimini önlem almaya çağırdı. İşyeri Temsilcisi Dilek Gül, defalarca uyarmalarına rağmen önlemler alınmadığı için dün iş kazası yaşadıklarını söyledi. Sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda temmuz ayı içinde 2 işçinin yaşamını yitirdiğini belirten Gül, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda yürüttükleri çalışmanın dikkate alınmadığını dile getirdi. Gül, “Bir kez daha canımız yanarsa tepkimizin basın açıklaması olmayacağını, hizmet üretiminden gelen gücümüz dahil her türlü demokratik tepkimizi kullanacağımızı duyuruyoruz” dedi.

İŞÇİ 40 DAKİKA İTFAİYE BEKLEDİ

Kılıçarslan’ın arkadaşları, iş kazasının nasıl gerçekleştiğini anlattı. Kılıçarslan, kendi görevi olmamasına rağmen ve güvenlik önlemi almadan dün sabah saatlerinde su deposunu temizlemeye gönderildi. Yaklaşık 8-10 metre yüksekliğinde ve 800 tonluk su deposuna çıkan Kılıçarslan, merdivenden düşerek yaralandı. Burada 40 dakika boyunca itfaiye bekleyen Arslan, acil servise kaldırıldı. Dün ameliyata alınan Kılıçarslan’ın kolundan yaralandığı ifade edildi.

REKTÖR: SORUŞTURMA BAŞLADI

Hacettepe Üniversite Rektörü Murat Tuncer de konuyla ilgili Twitterdan açıklama yaptı. Tuncer, “Yeterli önlem alınmasına ilişkin tedbirsizlik gösteren yetkililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Hakan kardeşimiz bugün ameliyat olacaktır. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu olayların tekrarlanmaması için gerekli her tür önlem alınacaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roboski’nin acısı hâlâ taze

SONRAKİ HABER

ICF önünde direniş başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...