08 Ağustos 2014 15:31

Dikkat, oy kullanacağınız sandığı kontrol edin

Türkiyede seçmen, ilk kez kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçmek için yarın sandık başına gidecek. YSK yetkilileri, yaklaşık 3.5 ay önce yerel seçimler için sandığa gidilmesine rağmen seçmen listeleri ve sandıkları baştan düzenlendiğinden seçmenlere, “Oy vereceğiniz yer ve sandığınız değişmiş olabilir” uyarısında bulundu.

Dikkat, oy kullanacağınız sandığı kontrol edin
Paylaş

Türkiyede seçmen, ilk kez kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçmek için yarın sandık başına gidecek. YSK yetkilileri, yaklaşık 3.5 ay önce yerel seçimler için sandığa gidilmesine rağmen seçmen listeleri ve sandıkları baştan düzenlendiğinden seçmenlere, “Oy vereceğiniz yer ve sandığınız değişmiş olabilir” uyarısında bulundu. Bazı illerde seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımında aksama olduğu iddia edilirken, seçmenlerin muhtarlardan ve İnternet üzerinden oy verecekleri sandıkları öğrenebilecekleri bildirildi.
Seçim takvimine göre 22 Temmuz’da başlayan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı için verilen süre 4 Ağustos Pazartesi günü tamamlandı. Ancak İstanbul başta birçok yerde seçmen bilgi kağıtlarının seçmene ulaştırılamadığı belirtiliyor. Eğer sizin de seçmen bilgi kağıdınız gelmediyse www.ysk.gov.tr adresine girerek, “Nerede oy kullanacağım?​” bölümüne bakmanız gerekiyor. Bu bölüme girerek, “Nüfusa kayıtlı olduğunuz yer, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız, nüfusta kayıtlı olduğunuz sıra numarası”, doğrulama sayı ve işaretlerini girerek, nerede ve kaç numaralı sandıkta oy kullanacağınızı görebilirsiniz. Seçmen bilgi kağıdınız olmasa da 10 Ağustos’ta, o sandığa giderek, sandık sıra numaranızı sandık kurulu başkanına söyleyerek, oy kullanabilirsiniz. (DHA)
 

OY KULLANACAĞINIZ SANDIĞI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCEKİ HABER

Amberin Zaman’dan Erdoğan’a ‘Bakara’lı yanıt!

SONRAKİ HABER

Dünya gençliği: Filistin’in ve Rojava’nın yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...