30 Haziran 2011 10:38

CHP’de kurultay tartışması sürüyor

CHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan imza konusunda kafa karışıklığı ortaya çıktı. CHP’de parti içi muhalefet, kurultay için “651” değil, “631” imzanın gerektiğini ifade ederken, CHP PM üyesi Yaşar Ağyüz’e göre kurultay çağrısı için 665 imza toplan

CHP’de kurultay tartışması sürüyor
Paylaş

CHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan imza konusunda kafa karışıklığı ortaya çıktı. CHP’de parti içi muhalefet, kurultay için “651” değil, “631” imzanın gerektiğini ifade ederken, CHP PM üyesi Yaşar Ağyüz’e göre kurultay çağrısı için 665 imza toplanmalı.

CHP’de parti içi muhalefet, 22 Haziran Çarşamba günü itibarıyla noter aracılığıyla olağanüstü kurultayı toplamak için imzaları almaya başladı. CHP Tüzüğü’ne göre, kurultay üyelerinin tam sayısının beşte birinin onbeş günlük noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, genel başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güvenoyu ve seçim maddesi konulur. Muhalifler, 6 Temmuz Çarşamba akşamına kadar imzaları iletmek zorunda.

CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Özdemir ise “500 imza toplandı” açıklamasının, Sav ekibinin psikolojik savaşının ürünü olduğunu söyledi. Özdemir, “İstanbul, İzmir, Adana’da umduklarını bulamadılar. Antalya kurultay toplamak isteyenlere en güzel yanıttır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İMO'dan Gökçek'e asfalt sorusu

SONRAKİ HABER

Gül, Kılıçdaroğlu’na umut vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...