08 Ağustos 2014 00:36

4/C’liye Torba yalanı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, Memur-Sen’in Torba Yasayla 4/C’lilerin güvence kazandığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

4/C’liye Torba yalanı
Paylaş

Büro  Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, Memur-Sen’in Torba Yasayla 4/C’lilerin güvence kazandığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Müjde” diye duyurulan düzenlemenin 4/C’lilere yeni hak getirmediğini belirten Aslan, Memur-Sen’in açıklamalarını ilgili “Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi manipülasyondan öte bir şey değil” değerlendirmesi yaptı.

Sendika genel merkezinde dün basın toplantısı düzenleyen Aslan, Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Yasaya eklenen maddenin, özelleştirmeler sonrası kamu kurumlarına nakil hakkı bulunmayan personelin yaşlılık ve malullük aylığına hak kazanıncaya kadar istihdam edilmesine ilişkin olduğunu dile getirdi. Bu haliyle, düzenlemenin yeni bir hak getirmediğini ifade eden Aslan, “Torba yasada bir yandan özelleştirmelerin karşısında hukuki engellemeleri kaldıran düzenlemeler yapacaksın, diğer yandan bu uygulamaların mağduru olan emekçilere emeklilik garantisinden bahsedeceksin. Bu olsa olsa, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek tutumudur” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mercedes Benz işçisi TİS taslağına tepkili

SONRAKİ HABER

İsrail saldırılarının temeli ırkçılıktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...