07 Ağustos 2014 23:49

Yıldız Entegre işçilerinin eylemleri sürüyor

Yıldız Entegre işçilerinin Ağaç-iş Sendikası genel merkezinin antidemokratik uygulamalarına karşı başlatmış olduğu eylemler devam ediyor.

Yıldız Entegre işçilerinin eylemleri sürüyor
Paylaş

Yıldız Entegre işçilerinin Ağaç-iş Sendikası genel merkezinin antidemokratik uygulamalarına karşı başlatmış olduğu eylemler devam ediyor.

Günlerdir sendika genel merkezinin kendilerinden habersiz imzaladığı sözleşmeye karşı, sözleşmenin talepleri doğrultusunda yenilenmesi talebiyle eylem yapan işçiler, bugün de sendika genel merkezi tarafından 3 işyeri temsilcisinin görevden alınmasına karşı kent merkezinde aileleri ile yürüdüler.

Merkez Bankası önünde bir araya gelen işçiler yoğun yağmur rağmen İnsan Hakları Parkı’na kadar yürürken burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yürüyüş sırasında “toplu sözleşme hakkımız gasp edilemez”, “yüzde 4’lük sendika değil dört dörtlük sendika” pankartları taşıyan işçiler, “satılık sendika istemiyoruz”, “direne direne kazanacağız” sloganları attılar.

İnsan Hakları Parkı’nda basın açıklamasını okuyan görevden alınan işyeri temsilcilerinden Mevlüt Kolay günlerdir sözleşmenin talepleri doğrultusunda yenilenmesi için eylemler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ağaç-iş genel merkezinin adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını bekleyen Yıldız Entegre işçisinin hakkını elinden aldığını belirten Kolay “1000 işçi adına bir imza ile sözleşmemizi arabulucu döneminde sattılar ve gittiler. İyi şeyler olacak diye bekleyen işçinin gülemeyen yüzünü hiç gülmeyecek kadar kötü bir duruma getirdiler” şeklinde konuştu.

25 gündür talepleri için eylemde olduklarını vurgulayan Kolay “şimdi buradan soruyorum nerede bu memleketin liderleri, yetkililer nerede, işçinin yanında olması gereken halk nerede? Nerede adalet? Bu olayları kimse görmeyecek, kimse müdahale etmeyecek mi? “ diye konuştu.

Kolay’ın ardından söz alan Ağaç-iş Sendikası Kocaeli şube başkanı Şener Furuncu günlerdir seslerini duyurmak için çeşitli eylemler gerçekleştirdiklerini, buna karşılık olumlu hiçbir adım atılmadığını kaydederek, Pazartesi gününden itibaren Yıldız Entegre Fabrikası önünde açlık grevine başlayacağını duyurdu. Yıldız Entegre işçilerinin de Pazartesi gününden itibaren yemeğe çıkmama eylemine başlayacağını belirten Furuncu, kent merkezinde de imza standı açacaklarını dile getirerek Kocaeli halkından destek istedi. (Kocaeli /EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gebze’de daha önce kaza geçiren stajyer öğrenci öldü

SONRAKİ HABER

Emperyalizme karşı gençler bir arada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...