07 Ağustos 2014 20:45

Emek örgütlerinden Ortadoğu halklarına destek

Ankara'da bir araya gelen emek ve meslek örgütleri İsrail'in Filistin'e IŞİD'in Rojava'nın ardından Şengal'e yaptığı saldırıya tepki gösterdiler.

Emek örgütlerinden Ortadoğu halklarına destek
Paylaş

Ankara'da bir araya gelen emek ve meslek örgütleri İsrail'in Filistin'e IŞİD'in Rojava'nın ardından Şengal'e yaptığı saldırıya tepki gösterdiler.

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Bölge Temsilciliği TMMOB ve TTB'nin Güvenpark'ta gerçekleştiridiği eylemde Filistin bayrakları açıldı. "Yaşasın halkların kardeşliği' sloganlarının atıldığını eylem konuşan KESK Ankara Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, İsrail işgali ve kuşatmasının Filistin halkına çok ağır bedeller ödettiğini söyledi. Milyonlarca Filistinlinin ülkesinden uzakta ve üçte ikisi işsiz yaşamak zorunda bırakıldığını belirten Yılmaz, İsrail ordusunun Gazze'de bölgenin çok kısıtlı sivil altyapısını da yerle bir ettiğini ifade etti. Pentagon'un İsrail'e cephane sevkiyatı yapacağının duyurulduğunu hatırlatan Yılmaz, "Bu da yetmedi ABD Senatosu İsrail füze savunması için 225 milyon dolar verme kararı aldı" dedi.

IŞİD çetesinin şimdi de Ezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal'i hedef aldığını belirten Yılmaz, Suriye' Irak ve Rojava'da olduğu gibi Şengal'de de özgür ve kardeşçe bir geleceğin önüne savaştan kalın bir duvar örülmek istendiğini söyledi. Ortadoğu halklarının mahkum edilmek istendikleri bu barbarlığa ve karanlığa teslim olmayacaklarını dile getiren Yılmaz, "Türkiye'yi yönetenlerin Ortadoğu politikaları iflas etmiştir. İsrail'i kınamak dışında hiçbir gerçek yaptırım uygulanamamakta, AKP iktidarı hamasi söylevlerle bu aczi örtmeye çalışmaktadır. Türkiye İsrail'in en çok ithalat yaptığı dördüncü ülke pozisyonuna gelmiştir" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Hızlı tren seferleri durduruldu

SONRAKİ HABER

\'Emekçilerin oyu Demirtaş\'a\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa