07 Ağustos 2014 14:45

İzmir, Demirtaş mitingine hazır

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş seçimden önceki son mitingini İzmir’de yapacak. Cumartesi günü saat 11.00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek.

İzmir, Demirtaş mitingine hazır
Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş seçimden önceki son mitingini İzmir’de yapacak. Cumartesi günü saat 11.00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek.

Konu ile ilgili olarak Selahattin Demirtaş’ın Konak’taki merkezi seçim bürosunda, Demirtaş’ı destekleyen siyasi partilerin temsilcileri bir araya geldi.

HDP İzmir Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Cumhurbaşkanlığı seçimleri süresince, devletin ve sermayenin olanaklarına karşı bir halkın kampanyasını yürüttüklerini ifade etti. Uğur, “Affedersiniz Ermeni dediler” diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın dışlayıcı yönünü bir kez daha gösterdiğini belirten Uğur, “Başbakan ne kadar kapsayıcı ve bütünleştirici olduğunu söylese de mütamadiyen kutuplaştırıcı bir politikayı devam ettirmektedir” dedi. Uğur, kendilerinin ve adayları Demirtaş’ın ise Ortadoğu’da ve Türkiye’de de halkların kardeşliğini savunduklarını vurgulayarak, “Ortadoğu’daki barışın yegâne teminatı Demirtaş’ın temsil ettiği politikadır” dedi.  

DBP İzmir Eş Başkanı Yusuf Kaya da yapılacak mitinge tüm halkları Newroz şiarı ile davet ettiklerini vurguladı.

EMEP İl Yöneticisi Nedim Üçüncü de, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa ezilen halkın bir temsilcisinin Cumhurbaşkanı adayı olduğuna dikkat çekerek, “Demirtaş’ın adaylığı, emek ve demokrasi güçlerinin ve emekçilerin temsilcisi olması açısından önemlidir. Halkımızı mitinge ve Demirtaş’a oy vermeye çağırıyoruz” dedi.     
Mitinge Aydın, Muğla ve Manisa’dan da katılım bekleniyor. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Üniversitelerden Demirtaş’a destek

SONRAKİ HABER

Şengal ve Filistin\'de katliamlara tepki, halklara destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...