30 Haziran 2011 10:19

Nasrallah: Gazze ikinci Kerbela’dır

LÜBNAN’da Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, son dönemde Suriye ve Filistinle ilgili yaşanan gelişmelere yönelik açıklamalar yaptı. Mısır’ın Refah sınır kapısını açmamasından ötürü Gazze ambargosu ve katliamlardan da sorumlu tutulabileceğinden bahseden Nasrallah 2006 Temmuz savaşında Lübnan’da olduğu gibi Gazze&r

Nasrallah: Gazze ikinci Kerbela’dır
Paylaş

LÜBNAN’da Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, son dönemde Suriye ve Filistinle ilgili yaşanan gelişmelere yönelik açıklamalar yaptı. Mısır’ın Refah sınır kapısını açmamasından ötürü Gazze ambargosu ve katliamlardan da sorumlu tutulabileceğinden bahseden Nasrallah 2006 Temmuz savaşında Lübnan’da olduğu gibi Gazze’de de İsrail’in saldırılarının devam ettiğini belirtti. Gazze’de yaşananların insani bir kriz olduğunu belirten Hizbullah lideri Gazze için “yeni Kerbela’dır” dedi.

Gazzelileriin zalimlere boyun eğmeyi, teslimiyeti ve zilleti reddederek dik durduğunu ve kendisinden büyük güçlere karşı direndiğini belirten Nasrallah, Amerika ve İsrail şartlarını kabul etmeye zorlanan Filistinlilerin her zaman canlı ölüler olarak yaşamaya karşı çıktıklarını belirtti. Nasrallah, Camp David Anlaşması’nın Araplara zorla dayatıldığını, Amerika ve siyonistlerin kendi şartlarına uygun olarak İsrail ile Araplar arasında ilişkiler kurulmasını istediğini belirtti. Bu ilişkileri kabul etmeyenlere ise İsrail ve ABD’nin baskı, tecrit, ambargo, fitne yaratma, siyasi ve psikolojik savaş, suikast ve savaş uyguladığını kaydetti. İsrail’in tek seçenek olarak boyun eğmeyi dayattığını belirten  Nasrallah “Bazı Arap rejimleri, İsrail ile ilişkileri normalleştirme projesine katılmakta hatta böyle bir projenin yaratıcısı konumundadır” dedi. Arapların sessiz kaldığının doğru olmadığını belirten Hizbullah lideri, “Asıl olan bazı Arap rejimlerinin bu projeye katılmalarıdır. Bazı Arap rejimleri; siyasi, psikolojik, sosyal, askeri ve güvenlik alanlarında, Filistin ve İsrail-Arap mücadelesinde direnişçilere teslimiyetçiliği dayatmak için yardımcı olmaktadır. Bazıları da diyor ki “Gelin. Uluslararası toplum bizi korusun” Gazze’de ambargo uygulanan Filistin halkı karşısında uluslararası toplum nerede? İsrail ile Arap mücadelesinde alınan uluslararası kararlar nerede? İsrail bir tanesini bile uygulamadı. Hatta 425 sayılı kararı bile. Diyorlar ki “Arap dayanışması bizi korusun” Arap dayanışması nerede?​”

Nasrallah Lübnanlılar’a yaptığı konuşmayı birlik çağrısıyla sonlandırdı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

El Arabiya’dan yeni haber skandalı

SONRAKİ HABER

Hopa Savcılığı yeni sanık arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...