07 Ağustos 2014 13:40

Uludere'den yurttaşlar Maxmur'a doğru yola çıktı

Uludere'de IŞİD çetelerinin Maxmur'a yönelik saldırılarından dolayı 100'ü aşkın kişi, Maxmur'daki akrabalarına destek olmak için sınırı geçti.

Uludere\'den yurttaşlar Maxmur\'a doğru yola çıktı
Paylaş

Uludere'de IŞİD çetelerinin Maxmur'a yönelik saldırılarından dolayı 100'ü aşkın kişi, Maxmur'daki akrabalarına destek olmak için sınırı geçti.

Şırnak'ın Uludere (Qileban) ilçesinde 100'ü aşkın yurttaş, IŞİD çetelerinin kuşatmaya aldığı Maxmur kentinde yaşayan akrabalarına destek olmak ve yakınları ile birlikte aynı cephede savaşmak için sınırı aşarak Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçiş yaptı. Dün geceden bu yana çatışmaların şiddetlendiği bilgisini alan Uludereliler de Maxmur'a akın etti. Öte yandan çok sayıda yurttaşın da, diğer bir geçiş noktası olan Silopi Habur Gümrük Kapısı'ndan Federal Kürdistan'a geçiş yaptığı öğrenildi.

Uludere'de yurttaşların gergin bekleyişi sürerken, Maxmur'a destek olmak amacıyla da çok sayıda kişinin Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçme hazırlığında olduğu bildirildi.

PEŞMERGE: MAXMURDAN ÇEKİLMEDİK

Peşmerge Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, Maxmur kasabasından çekilmediklerini söyledi.

Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Maxmur'u ele geçirdiği yönünde yapılan haberleri yalanlayan Halgurd, Maxmur'da Peşmerge güçleri ile beraber çok sayıda Kürt siyasi liderinin de bulunduğunu ifade etti.

Halgurd, yapılan bu tür haberlerin Peşmerge'ye karşı psikolojik bir savaş olduğunu sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

\'İhanet var, bunlara karşı sert olmaya devam edeceğim\'

SONRAKİ HABER

Rusya, Snowden\'ın oturma iznini yeniledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...