07 Ağustos 2014 13:15

Bulut, Babacan'ı 'paralel' ilan etti, Sabah ne yapacağını şaşırdı

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı "paralel"likle suçladı. Ankara siyasetinde ses getiren bu tartışma sonucunda Sabah gazetesi ne yapacağını şaşırdı.

Bulut, Babacan\'ı \'paralel\' ilan etti, Sabah ne yapacağını şaşırdı
Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı "paralel"likle suçladı. Ankara siyasetinde ses getiren bu tartışma sonucunda Sabah gazetesi ne yapacağını şaşırdı. Başbakan Danışmanı Yiğit Bulut’un, Babacan’ı hedef alan haberinin içeriğini sürekli değiştirdi. Bu değişikliğin Yiğit Bulut’un uyarısı ile yapıldığı iddia ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankasının, cemaate yakınlığı ile bilinen Bank Asya’yı satın alacağına dair açıklamalar yapması Yiğit Bulut’u öfkelendirdi. Bulut, Babacan’ı spekülasyoncu ilan ederek, Sermaye Piyasası Kurulunu (SPK) göreve çağırdı. Ali Babacan’ın, Başbakan Erdoğan’ın bankanın mali yapısının iyi olmadığı söylemesinden sonra bu açıklamayı yapması dikkat çekmişti.

SABAH, GAZETECİLİĞİNİ KONUŞTURDU!

Peş peşe gelen bu açıklamalar, Sabah gazetesinde haber oldu ancak haber aynı gün içerisinde üç defa değiştirildi. İddiaya göre Yiğit Bulut, Sabah gazetesini arayarak haberin içeriğini düzelttirdi.

Basın tarihine geçecek nitelikteki bu skandal, sosyal medya kullanıcılarının da dikkatinden kaçmadı. Yapılan 3 değişikliğinde ekran görüntüsü alındı ve paylaşım sitelerinde yayıldı. Sabah gazetesi, Yiğit Bulut’un “Ali Babacan’ın Cemaatin adamı olduğu ve bu açıklamalardan dolayı hesap sorulacak” dediğini yazdı. Bunun üzerine Yiğit Bulut Twitter’dan bu sözleri yalanladı. Bulut daha sonra Twitter hesabından  açıklamalarının bazı İnternet sitelerinden çarpıtıldığını belirtti ve doğru olanın ‘birazdan’ Sabah gazetesinde yayınlanacağınız yazdı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Özalp\'te çatışma: 1 HPG\'li yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

\'İhanet var, bunlara karşı sert olmaya devam edeceğim\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...