07 Ağustos 2014 11:12

IŞİD, Irak'ın en büyük Hıristiyan kasabasını ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti, Irak’ın en büyük Hıristiyan kasabası Karakuş ve çevresini ele geçirdi. On binlerce Hıristiyan’ın panik içerisinde Federal Kürdistan bölgesine doğru yola çıktığı aktarıldı.

IŞİD, Irak\'ın en büyük Hıristiyan kasabasını ele geçirdi
Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak’ın en büyük Hıristiyan kasabası Karakuş ve çevresini ele geçirdi. On binlerce Hıristiyan’ın panik içerisinde Federal Kürdistan bölgesine doğru yola çıktığı aktarıldı.

IŞİD militanlarının, Musul’a bağlı kasaba ve çevresinde peşmerge güçlerinin çekilmesi sonrası kasabaya girdiği aktarıldı. Kerkük ve Süleymaniye Keldani Başpiskoposu Joseph Thomas, AFP’ye “Karakuş, Tel Kaif, Bartella ve Karamleş kasabalarının sakinlerinin tahliye edildiğini ve bölgenin militanların kontrolünde olduğunu biliyorum” dedi.

Musul ile Erbil arasında kalan ve tamamı Hıristiyan yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Karakuş’un IŞİD’in eline geçmesini “Felaket. Trajik bir durum” sözleriyle niteleyen Başpiskopos, “BM Güvenlik Konseyine derhal müdahale çağrısı yapıyoruz. Korku içinde on binlerce insan yerinden edildi” dedi.

Hıristiyan ve Şii Şahbak Kürt nüfusa ev sahipliği yapan Tel Kaif’in de IŞİD’in eline geçtiği belirtildi. Kasabadan kaçan Butros Sargon, “Hiçbir direnişle karşılaşmadılar, gece yarısı sonrası kasabayı ele geçirdiler” dedi.

Öte yandan Lübnan'da toplanan Rum Ortodoks Kilisesi piskoposlarının toplantısında da Irak'taki IŞİD saldırılarının gündem olması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya\'dan yaptırımlara karşı yaptırım

SONRAKİ HABER

Gazze ateşkesi: İsrail\'den silahsızlanma dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...