30 Haziran 2011 10:16

El Arabiya’dan yeni haber skandalı

SUUDİ Arabistan tarafından desteklenen ve Suudi bir holding grubu tarafından kurulan El-Arabiya Televizyonu daha öncede yaptığı yalan haber skandallarından birine daha imza attı. İnternet aracılığıyla ulaştığı haber ve görüntülerin kaynağını yayın ilkelerine uymaksızın yayınlayan, zaman ve yer sorgulamasına tabi tutmaksızın haberleri gerçekm

El Arabiya’dan yeni haber skandalı
Paylaş

SUUDİ Arabistan tarafından desteklenen ve Suudi bir holding grubu tarafından kurulan El-Arabiya Televizyonu daha öncede yaptığı yalan haber skandallarından birine daha imza attı. İnternet aracılığıyla ulaştığı haber ve görüntülerin kaynağını yayın ilkelerine uymaksızın yayınlayan, zaman ve yer sorgulamasına tabi tutmaksızın haberleri gerçekmiş gibi vermesine bir örnek daha eklendi. Ekranlarında gözü yaşlı bir anne ve kanlar içinde yatan çocuğunu kucaklarken görülüyor. Görüntüye eşlik eden haberde ise bu görüntünün Suriye’nin Dara ilinden kaydedildiği ifade ediliyor. Fakat 2009 yılında Irak direnişinden alındığı anlaşılan görüntünün yeri ve zamanı yanlış olarak veriliyor.

SURİYE’YE DEZENFORMASYON SALDIRISI

Irak direnişini yakından takip eden ve Dara’da yaşayan Muhammed Abdülgaffar el-Bereket yaptığı açıklamada 2009 yılında el-Rai televizyonunda çalıştığını ve yazdığı birçok makalenin yayınlandığını belirterek bu dönemde yazdığı makalelerden birinin altında El-Arabiya televizyonunda yayınlanan bu görüntünü fotoğrafını kullandığını aktardı. Suriye’nin yaşadığı kriz süresince El Vasıl, El Arabiya, Sefa ve El Cezire televizyonlarının bu görüntüyü yayınlayarak görüntüde bulanan çocuğun Dara’da katledildiğini iddia ettiklerini belirten El Bereket bu görüntünün Irak direnişine ait olduğunu ve Suriye olaylarından alınmış gibi montajlandığını beyan etti. El Bereket dezenformasyon medya araçlarının bu tür görüntüleri dış programlarla Suriye’yi karıştırmak amacıyla kullandığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suud’dan Batı’ya İran ajanlığı

SONRAKİ HABER

Nasrallah: Gazze ikinci Kerbela’dır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...