07 Ağustos 2014 08:15

Ebola alarmı: Liberya OHAL ilan etti

Batı Afrika’da Ebola virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 932’yi bulurken Liberya Olağanüstü Hal ilan etti. Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson-Sirleaf, OHAL’in 90 gün boyunca süreceğini belirtti.

Ebola alarmı: Liberya OHAL ilan etti
Paylaş

Batı Afrika’da Ebola virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 932’yi bulurken Liberya Olağanüstü Hal ilan etti.

“Hükümetimiz ve halkımız, devletin ayakta durabilmesi ve insanlarımızın canlarını koruyabilmek için olağanüstü önlemler almak zorundadır” diyerek kararı açıklayan Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson-Sirleaf, OHAL’in 90 gün boyunca süreceğini belirtti.

Reuters’in haberine göre Liberya, İspanyol bir rahip dahil olmak üzere bazı çalışanlarının Ebola virüsü kaptığı ortaya önemli hastanelerinden birini de kapattı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise deneysel tedavilerin olağanüstü kullanımı için tıbbi etik uzmanlarına araştırma çağrısı yapılacağını açıkladı. Liberya’da hastalığı kaptığı belirlenen 2 ABD’li gönüllü çalışana deneme ilacı verildiği ifade edildi.

4 Ağustos’tan bu yana 45 yeni ölüm vakası yaşandı. Bilinen bir tedavisi olmayan hastalığın daha fazla yayılmasının engellenmesi için çalışmalar kapsamında Liberya ve Sierra Leone, askerlerini, virüsün sıklıkla görüldüğü kırsal sınır bölgelerinde konuşlandırdı.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü uzmanları da Cenevre’de 2 günlük kriz toplantısı için bir araya geldi.

Sierra Leone’de görev yapan Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Walter Lorenzi ise “Bu, eşi benzeri görülmemiş bir salgın ve tamamen kontrol dışına çıkmış durumda. Sağlıkçılara ofislerde ya da toplantılarda değil plastik eldivenleriyle alanda ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Nijerya Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu da tüm dünyanın risk altında olduğunu belirterek salgının yayılması için virüs taşıyan 1 kişinin seyahat etmesinin yeterli olduğunu hatırlattı. Ebola virüsüne yönelik uluslararası alarm geçtiğimiz ay ABD vatandaşı Patrick Sawyer’ın ölümü sonrası başlamıştı. Nijerya’ya Liberya’dan hava yoluyla gelen Sawyer’la ilişki kurduğu belirlenen 70 kişi aranırken şu ana kadar yalnızca 27’si bulunabildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Obama: Gazzelilere sempati duyuyorum, Hamas\'a duymuyorum

SONRAKİ HABER

Kürtler IŞİD\'e karşı birleşti: KDP\'siz ulusal ordu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa