07 Ağustos 2014 07:48

2. dalga polis operasyonunda 4 tutuklama

2. dalga polis operasyonunda mahkemeye sevk edilen 10 polisten 4'ü tutuklandı, 6 polis ise serbest bırakıldı.

2. dalga polis operasyonunda 4 tutuklama
Paylaş

Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2. dalgasında gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 6'sı ise serbest bırakıldı.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından sorgulanan 10 şüpheliden 4'ü olan Furkan Donkar, Hacı Şerif Erimken, Serdal Kurtoğlu ve Ebubekir Gül "Kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklandı. Hakim Özcan, savcının tutuklama sevk gerekçesinde yer alan "Örgüte üye olmak" suçlamasını ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi. Serbest bırakılan 6 polis ile ilgili de yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

SAVCILIK SORGULARI 'SERBEST BIRAKMALARLA' BAŞLADI

22 Temmuz Operasyonu'nun 2'nci dalgasında gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 21 polisten 7'si savcılıkta ifade vermelerine gerek görülmeksizin serbest bırakıldı.

7 POLİS EMNİYETTE İFADE VERDİ


Serbest bırakılan 7 polisin emniyette ifade verdiği, soruşturmayı yürüten savcı Okan Özsoy'un emniyetteki ifadeleri incelemesinin ardından şüphelileri serbest bırakılması talimatı verdiği öğrenildi.

14 ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Serbest bırakılan şüphelilerin isimleri şöyle: Halil Kocaman, Engin Yaşar, Sadettin Karataş, Şemsettin Dündar, Safa Tarık Oğuz, Ahmet Sarı ve Hüseyin Türk.

13 polis tutuklama talebiyle mahkeye sevkedildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fatih\'te eski bina çöktü: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Obama: Gazzelilere sempati duyuyorum, Hamas\'a duymuyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...