06 Ağustos 2014 22:29

Kartal'da Demba Ba coştu, Feyenoord 3-1'le yıkıldı

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord'u 2-1'in rövanşında da 3-1 mağlup ederek adını play off'a yazdırdı.

Kartal\'da Demba Ba coştu, Feyenoord 3-1\'le yıkıldı
Paylaş

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord'u 2-1'in rövanşında da 3-1 mağlup ederek adını play off'a yazdırdı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer'in düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a galibiyeti ve turu getiren golleri 28, 80 ve 86. dakikalarda Demba Ba kaydetti. Feyenoord'un tek golünü ise 74. dakikada Elvis Manu attı.

Beşiktaş'ın play off turundaki rakibi 8 Ağustos Cuma günü çekilecek kuradan sonra belli olacak. 

BEŞİKTAŞ'LI TARAFTARLARIN DEMBA BA ÇILGINLIĞI

 Beşiktaş'ın Feyenord'u 3-1 ile geçerek Şampiyonlar Ligi'nde play off oynamaya hak kazandığı maçın kahramanı Demba Ba taraftarları mest etti.

Siyah beyazlı forma işe çıktığı ilk resmi maçta 3 gol atarak hat trick yapan Demba Ba oynadığı futbol ve attığı goller ile şimdiden taraftarlar ile arasında özel bir ilişki kurdu bile.

Siyah beyazlı taraftarlar futbolcunun daha Beşiktaş'a gelmeden 1,5 ay önce sosyal medyada paylaştığı Çarşı pankartıyla beraber Demba Ba çılgınlığı başlatmış ve Beşiktaş'a transferinde etkili olmuşlardı.

Beşiktaş'a transferinde taraftarların coşkusunun çok etkili olduğunu röportajlarında sürekli dile getiren Demba Ba bu akşam çıktığı ilk resmi maçta attığı 3 golle taraftarlar ile arsaında özel bir sevgi yumağı oluşturdu.

SİYAH BEYAZLILAR İMZA ATMAYA YANAŞMAYAN ALMEİDA'YA DUACI

Beşiktaş'lı taraftarlar ise özellikle sosyal medyada paylaştıkları düşüncelerinde Almeida'nın uzlaşmaz tutumu sonrası alınan Demba Ba için Portekiz'li futbolcuya adeta teşekkür ve dua ediyorlar.Siyah beyazlılardan yıllık 2.5 milyon Euro garanti para isteyen Almeida uzun süren transfer görüşmelerinden sonra Beşiktaş'a imza atmamış ve yerine Chelsea'den Demba Ba alınmıştı.

Siyah beyazlı taraftarlar Les Ferdinand,Fani Madida,Daniel Amokachi,Pascal Nouma ve John Carew'den sonra uzun yıllardır aradıkları tarzda siyahi futbolcuya kavuştuklarını şimdiden ilan etmiş durumdalar.

BEŞİKTAŞ'A BİRBİRİNDEN GÜÇLÜ RAKİPLER

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Feyenord'u 3-1 ile geçerek play off oynamaya hak kazanan Beşiktaş, ilk olarak UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan gruplara katılımı garantilemiş oldu.

3. elemeyi geçtiği için Şampiyonlar Ligi Play Off'unda elense bile UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan gruplara katılma hakkı kazanan siyah beyazlıların esas hedefi ise Play Off turunu geçerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmak.

Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için Play Off'ta birbirinden güçlü rakiplerle karşılaşacak olan siyah beyazlıların bu turdaki rakipleri ise İngiltere'den Arsenal, Almanya'dan Bayer Leverkusen, İtalya'dan Napoli, Portekiz'den Porto ve Rusya'dan Zenit.

Kura çekimi 8 Ağustos Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde saat 13.00'te gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Peşmerge, Musul’da bir mahalleyi daha aldı

SONRAKİ HABER

HDP: İstanbul Sözleşmesi uygulansın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa