06 Ağustos 2014 14:58

Sokak köpeklerini katledip çöp araçlarına atılar

Maraş'ın Göksun ilçesinde belediye ekiplerinin sokak köpeklerini iğne ile katlederek çöp arabalarına atması tepkiye yol açtı.

Sokak köpeklerini katledip çöp araçlarına atılar
Paylaş

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde belediye ekipleri, sokak köpeklerini iğne ilekatledeere çöp arabalarına attı.

DHA’nın haberine göre,  AKP’li Göksun Belediyesi ilçedeki sokak köpeklerinin geçenlere zarar verdiğini öne sürerek, hayvanları itlaf etmeye karar verdi. Zabıta görevlileri de iddiaya göre sokaklardaki hayvanları iğneyle zehirledi.

Görüntülere de yansıdığı üzere köpekler temizlik görevlileri tarafından toplandı ve çöp araçlarına atıldı.

‘BELEDİYE SUÇ İŞLEDİ’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Buğcan Çankaya, belediyenin Hayvanları Koruma Kanununa göre suç işlediğini ve bölgede belediye eliyle katliam yapıldığını söyledi. Sadece hayvanların öldürülmesi aşamasında değil, öldürme işleminden sonra çöp arabalarına koyarak bertaraf edilmeye çalışılmasının da yanlış olduğunu ifade eden Çankaya, “Bu çevre ve halk sağlığının da olumsuz etkileyecek bir davranıştır” dedi. Çankaya, bu işlemi gerçekleştiren ve emri verenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

BELEDİYE: ÇALIŞANLARIN BİLİNÇSİZLİĞİ

Göksun Belediyesi ise iddiaları reddetti. Gazetemize konuşan basın danışmanı Nurettin Dal, yaşanan işlemi çalışanların bilinçsizliğine bağladı. Bölgede 2 aydır kuduz vakaları yaşandığı bilgisini veren Dal, “Çalışanlar vatandaşlar tarafından yolda yatan köpek ihbarı almış. Bilinçsizliğinden kaynaklı olarak amirlerine ya da veterinere haber vermeden, çöp araçlarına atmışlar” dedi. Dal, hayvanların iğneyle öldürülüp öldürülmediği ya da çalışanların bölgeye gittiklerinde köpeklerin ölü olup olmadığı yönündeki sorularımıza, olayı basından öğrendiğini söyleyerek net bir cevap vermedi. (HABER MERKEZİ)




 

(DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hopa\'da stant örnek dayanışmayla sürüyor

SONRAKİ HABER

Ağaçlar ‘kim kesti’ye gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...