05 Ağustos 2014 19:04

Ders kitaplarında Erdoğan'ın cumhurbaşkanı gösterilmesi Meclis'e taşındı

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 2014-2015 yılında okutulacak olan "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" isimli ders kitabında, 12'inci cumhurbaşkanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak gösterilmesini meclise taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

Ders kitaplarında Erdoğan\'ın cumhurbaşkanı gösterilmesi Meclis\'e taşındı
Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 2014-2015 yılında okutulacak olan "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" isimli ders kitabında, 12'inci cumhurbaşkanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak gösterilmesini meclise taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 2014-2015 eğitim öğretim yılında kullanılmak üzere hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanan, "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" isimli ders kitabında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları" başlığı altında verilen listede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12'inci Cumhurbaşkanı olarak gösterilmesine ilişkin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle, Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Buldan önergesinde, AKP döneminde yapılan bir çok seçim gibi söz konusu durumun 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin şaibeli olacağı yorumlarına yol açtığını belirterek, Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:

"Kamuoyuna yansıyan haberler doğru mudur? Bu haberlere ilişkin bakanlık olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında kullanılacak bütün 'Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi' kitaplarının ilgili bölümlerini kamuoyuyla paylaşarak herhangi bir açıklama yapmayı düşünüyormusunuz? 2014-2015 eğitim öğretim yılında kullanılacak 'Atatürkİlkeleri ve İnkilap Tarihi' kitapları bakanlığınız tarafından belirlenmiş midir? Bakanlığınız tarafından belirlenen bu kitaplar hangi yayın organlarına aittir? Bu kitapların hangilerinde 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları' listelenmiştir? Hangilerinde 12'inci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak belirtilmiştir? Henüz seçim gerçekleşmeden ve dolayısıyla da hangi adayın kazanarak Cumhurbaşkanı olacağı netleşmeden, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak kitapta gösterilmesi AKP dönemindeki diğer seçimler gibi Cumhurbaşkanı seçiminin de şaibeli olacağı yorumlarına neden olmaktadır. Bakanlığınız, böylesine açık bir hatayı nasıl açıklamaktadır?"

Öte yandan, Buldan, HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim stantlarına yönelik saldırıları da gündeme taşıyarak konuya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlanması isteğiyle yazılı soru önergesi verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Güneş, ölüme terk ediliyor’

SONRAKİ HABER

Yaş kararları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...