05 Ağustos 2014 17:39

YSK, Erdoğan’ın reklam filmini yasakladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir reklam filmini yasakladı. YSK reklamı ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü yer aldığı gerekçesi ile yasakladı. Bursa'da ise Erdoğan'ın afişleri indirildi

YSK, Erdoğan’ın reklam filmini yasakladı
Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir reklam filmini yasakladı. YSK reklamı ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü yer aldığı gerekçesi ile yasakladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) YSK Temsilcisi Kürşat Ergün, AKP’nin adayı Erdoğan’ın ‘forslu’ reklam filminin yasaklanması için YSK’ya başvurdu. Ergün, reklamda yer alan ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsünün dini duyguları istismar ettiği gerekçesi ile yasaklanmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren YSK, reklam filminin, 2820 sayılı kanunun 87 ve 298 sayılı kanun 58 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verdi.

ERDOĞAN AFİŞLERİ BİLBOARDLARDAN KALDIRILDI

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki 20 billboardın tümünde AKP adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın afişleri asılınca MHP, İlçe Seçim Kurulu'na 'Anayasasa'nın eşitlik ilkesine uyulmadığı' iddiasıyla başvurdu. Başvuru haklı bulununca Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişleri kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İETT şoförü 72 saatin 60 saatini direksiyon başında geçirmiş

SONRAKİ HABER

AMATEM kapatıldı, tedaviler yarım kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...