05 Ağustos 2014 15:28

BM: Şengal'deki IŞİD saldırısında 40 çocuk öldü

Birleşmiş Milletler, IŞİD'in Şengal'deki saldırılarında, 40 Ezidi çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

BM: Şengal\'deki IŞİD saldırısında 40 çocuk öldü
Paylaş

Birleşmiş Milletler, IŞİD'in Şengal'deki saldırılarında, 40 Ezidi çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

BM açıklamasında "Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF'e ulaşan haberler Ezidi azınlığa mensup bu çocukların son iki gün içinde, doğrudan şiddet, yerinden edilme ve susuzluk sonucu öldüklerine işaret ediyor" denildi.

Pazar günü, IŞİD, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmergelerin denetimindeki Şengal bölgesinin önemli bir kısmını ele geçirmişti. Suriye sınırında, Kürt bölgesi Rojava içindeki Til Koçer'e çok yakın olan bu bölgede nüfusun önemli bir kısmını Ezidiler oluşturuyor.

Şengal aynı zamanda IŞİD'in 9 Haziran'da başlattığı Tel Afer saldırısından kaçan, aralarında Şii Türkmenlerin de bulunduğu binlerce iç mültecinin sığındığı bir yerdi.

Şengal'deki IŞİD saldırısı binlerce kişinin kasaba ve köylerden kaçarak yanlarında fazla bir malzeme olmaksızın çevredeki dağlara çekilmesine yol açtı.

UNICEF, "bölgeden kaçan aileler acil yardım ihtiyacı içindeler. Bunların arasında Sincar (Şengal) çevresindeki dağlarda mahsur kalmış ve içme suyu ve sağlık hizmetlerine acilen ihtiyaç duyan 25 bin civarında çocuk da var" diyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zozani: Birleşerek çoğalacağız

SONRAKİ HABER

‘Alevilerle Kürtleri karşı karşıya getirmeye çalışmayın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...